Το ξακουστό Πανηγύρι του Αρακαπά, ένα από τα μεγαλύτερα στην Κύπρο – Όσα ανέφερε ο Κοινοτάρχης στο Pitsilia Daily

 Το ξακουστό Πανηγύρι του Αρακαπά, ένα από τα μεγαλύτερα στην Κύπρο – Όσα ανέφερε ο Κοινοτάρχης στο Pitsilia Daily

Μέρες γιορτής και γλεντιού στην κοινότητα του Αρακαπά η οποία, όπως και κάθε χρόνο έτσι και φέτος, γιορτάζει με λαμπρότητα και κατάνυξη την Μεγάλη Εορτή της Παναγίας της Ιαματικής.

ads_wide

8 Σεπτεμβρίου και η κοινότητα του Αρακαπά γιορτάζει με πίστη και μεγαλοπρέπεια την Εορτή της Παναγίας της Ιαματικής, με τον Μεγάλο Εσπερινό, το απόγευμα της 7ης Σεπτεμβρίου και τη Θεία Λειτουργία το πρωί της 8ης Σεπτεμβρίου στον ιερό ναό Παναγίας Ιαματικής στον Αρακαπά.

Η θαυματουργή εικόνα της Παναγιάς Ιαματικής δέχεται από μέρες πριν, το προσκύνημα των χιλιάδων πιστών, που σπεύδουν στο χωριό για την Εορτή της.

Την μεγάλη προσοχή και το ενδιαφέρον του κόσμου, έχει όμως και το Μεγάλο Πανηγύρι που στήνεται στο χωριό με αφορμή τον Εορτασμό!

Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα πανηγύρια που πραγματοποιούνται εδώ και χρόνια, σε ολόκληρη την Κύπρο, με δεκάδες μικροπωλητές να στήνουν τους πάγκους τους για να πωλήσουν την πραμάτεια τους.

Με αφορμή τα πιο πάνω, ο Πρόεδρος του Κοινοτικού Συμβουλίου του Αρακαπά, Βάσος Βασιλείου, μίλησε στο Pitsilia Daily για τις γιορτινές αυτές μέρες της κοινότητάς του και μας εξήγησε την ιστορία που κρύβει πίσω του το πανηγύρι αυτό.

«Το Πανηγύρι που στήνεται στην κοινότητά μας, ξεκίνησε από τα πολύ παλιά χρόνια όπου κάτοικοι των γύρω χωριών, επέλεγαν αυτές τις μέρες να έρθουν στον Αρακαπά με τα ζώα τους και να τα πουλάνε. Έτσι ξεκίνησε, αρχικά, το πανηγύρι αυτό», ανέφερε ο κύριος Βασιλείου.

Πρόσθεσε, επίσης, ότι οι κάτοικοι επέλεγαν να διανυκτερεύουν στο χωριό για 2-3 μέρες, θεσμός ο οποίος καθόρισε και τη διάρκεια που επικρατεί το Πανηγύρι αυτό μέχρι και σήμερα.

«Σιγά σιγά αυτά άλλαξαν και με το πέρασμα των χρόνων, το Πανηγύρι της Παναγιάς της Ιαματικής, αποτέλεσε σταθμό για άλλους προμηθευτές και πωλητές, όπως και σήμερα», είπε.

Όσον αφορά το φετινό Πανηγύρι, αξίζει να αναφερθεί ότι ξεκίνησε το βράδυ της Τετάρτης, 6 Σεπτεμβρίου και θα ολοκληρωθεί το βράδυ της Κυριακής, 10 Σεπτεμβρίου.

Καταληκτικά, σύμφωνα με τον Κοινοτάρχη, το βράδυ της Πέμπτης και της Παρασκευής, θα υπάρχει και εκδήλωση με ζωντανή μουσική.

Μάθετε περισσότερα για το Μεγάλο Πανηγύρι της Παναγιά της Ιαματικής του Αρακαπάς ΕΔΩ.

skin-ad_2_120x600
skin-ad_2_120x600

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ