«Ντύθηκε» στα λευκά το Τρόοδος μετά την πρώτη χιονόπτωση του χειμώνα (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟΣ)

 «Ντύθηκε» στα λευκά το Τρόοδος μετά την πρώτη χιονόπτωση του χειμώνα (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟΣ)
ads-img-2

Με αποτέλεσμα να επικρατούν έντονα καιρικά φαινόμενα στην ευρύτερη περιοχή του Τροόδους.

ads_wide

Μαγευτικό ήταν το τριήμερο που πέρασε, 12-15 Ιανουαρίου καθώς το Τρόοδος «ντύθηκε» επιτέλους στα λευκά, για πρώτη φορά κατά τον φετινό χειμώνα.

Η χιονόπτωση επικράτησε και τις τρεις ημέρες, χαρίζοντας ένα πραγματικά μαγευτικό τοπίο το οποίο, όπως ήταν αναμενόμενο, έσπευσε, από την πρώτη κιόλας μέρα, να επισκεφθεί αρκετός κόσμος.

Οι καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν στην ευρύτερη περιοχή του Τροόδους, είχαν ως αποτέλεσμα να προκαλέσουν ένα επικίνδυνο οδικό δίκτυο καθώς, σύμφωνα με τις ενημερώσεις της Αστυνομίας, αρκετοί δρόμοι προτρέπονταν να χρησιμοποιούνται με αντιολισθητικές αλυσίδες ή κίνηση στου τέσσερις τροχούς λόγω παγετού και ομίχλης.

Δείτε μερικές φωτογραφίες και βίντεο από την ομάδα Καιρόφιλοι Κύπρου:

 

Κρύο, χαλάζι, χειμερινό σκηνικό και στα τριγύρω χωριά

Όπως ήταν αναμενόμενο, το βαρύ χειμωνιάτικο σκηνικό του τριημέρου προκάλεσε  έντονα καιρικά φαινόμενα και στα χωριά της ευρύτερης περιοχής.

Συγκεκριμένα, αρκετά από τα χωριά της Πιτσιλιάς που βρίσκονται σε υψηλό υψόμετρο, κατέγραψαν αρκετά χαμηλές θερμοκρασίες με αποτέλεσμα τα τζάκι και οι σόμπες να πάρουν… «φωτιά».

Όσον αφορά την ομίχλη, αυτό ήταν ένα φαινόμενο που επικράτησε αρκετά, κυρίως κατά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες. 

skin-ad_2_120x600
skin-ad_1_120x600

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ