Μαυρογιάννης για κλείσιμο τραπεζών: «Στο εξωτερικό ταχυδρομεία αλλάζουν επιταγές. Σ’ εμάς γιατί όλα χωριστά;»

 Μαυρογιάννης για κλείσιμο τραπεζών: «Στο εξωτερικό ταχυδρομεία αλλάζουν επιταγές. Σ’ εμάς γιατί όλα χωριστά;»
ads-img

«Οι άνθρωποι είναι που φτιάχνουν τον τόπο», ανέφερε μεταξύ άλλων σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Pitsilia Daily.

ads_wide

Για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν όσοι ζουν σήμερα, στις ορεινές περιοχές καθώς και για το πρόβλημα τις αστυφιλίας, μίλησε μεταξύ άλλων στη συνέντευξη που παραχώρησε ο Ανδρέας Μαυρογιάννης στο Pitsilia Daily.

Ως ένας άνθρωπος που γεννήθηκε και μεγάλωσε στην ορεινή Λεμεσό και συγκεκριμένα στον Αγρό, ο Ανδρέας Μαυρογιάννης έκανε ναι μεν λόγο για δύσκολα παιδικά χρόνια, ωστόσο, τόνισε την ύπαρξη των αξιών και της κοινωνικής αλληλεγγύης…

«Θυμάμαι τις δυσκολίες της ορεινής περιοχής, αλλά όλος ο κόσμος είχε τις δυσκολίες του. Υπήρχαν αξίες και κοινωνική αλληλεγγύη. Τίποτα, ποτέ, δεν ήταν δεδομένο στις ορεινές μας περιοχές», είπε μεταξύ άλλων.  

Αναφερόμενος στο σήμερα, τόνισε ότι υπάρχουν ανάγκες και περιθώρια για πολύ μεγαλύτερη ανάπτυξη και ανάγκη να δοθεί ώθηση στις ορεινές κοινότητες. «Πιστεύω παρά πολύ σε μία οικονομία αποκεντρωμένη» τόνισε.

Όσον αφορά το πρόβλημα της αστυφιλίας, που όλο ένα και αυξάνεται, ο ίδιος ανέφερε ότι πρόκειται για ένα ζήτημα που, μέχρι την δεκαετία του 60-70, ήταν κατανοητό όμως σήμερα, πλέον, δεν στηρίζεται στην λογική!

«Οι αποστάσεις στην Κύπρο είναι μικρές και είναι πάρα πολύ εύκολο να αντιστρέψεις την τάση, νοουμένου ότι θα δημιουργήσεις τις αναγκαίες συνθήκες και υποδομές. Για παράδειγμα, δεν μπορείς να αναμένεις από μία οικογένεια να έρθει να μείνει στην ύπαιθρο εάν δεν είναι εύκολη η πρόσβασή της στην πόλη και σ’ όλες τις απαραίτητες υποδομές», εξήγησε.

Σημείωσε, παράλληλα, ότι η Κύπρος θα μπορούσε να βρει τρόπους οριζόντιας ανάπτυξης που θα περιλαμβάνει όλες τις περιοχές της.

Ιδιωτικές επιχειρήσεις και τραπεζικά που κλείνουν….

Ερωτηθείς για ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα που παρουσιάστηκε τα τελευταία χρόνια προκαλώντας απίστευτη ταλαιπωρία στους κατοίκους των ορεινών περιοχών, αυτό με το κλείσιμο των τραπεζικών ιδρυμάτων, ο Ανδρέας Μαυρογιάννης υπενθύμισε ότι επρόκειτο για ένα από τους βασικότερους άξονες κατά την προεκλογική του περίοδο.

«Στην προεκλογική μου ήταν ένας από τους βασικούς μου άξονες αυτό το ζήτημα, δίνοντας παράδειγμα τα όσα συνέβησαν στο Παλαιχώρι με το κλείσιμο Λαϊκής τράπεζας, Συνεργατισμού και Τράπεζας Κύπρου. Είχα υπόψιν μου ότι πρέπει να δημιουργηθούν μικρά στοιχειωδώς τραπεζικά ιδρύματα τα οποία θα υπάρχουν σε όλες τις κοινότητες και θα μπορούν να συνδυαστούν πάρα πολύ εύκολα με άλλες δραστηριότητες. Είναι μερικά βασικά πράγματα σε όλη την Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο», εξήγησε.

Δίνοντας παράδειγμα, χώρες του εξωτερικού και το πώς λειτουργούν με τα εν λόγω ζητήματα, ανέφερε ότι αυτό που πρέπει να γίνει είναι, μικρά τραπεζικά ιδρύματα να ξανά γίνουν και να εξυπηρετούν τις ανάγκες του κόσμου στις ορεινές περιοχές.

«Εξαφανίστηκαν όλα και ένας άνθρωπος τρίτης ηλικίας δεν έχει πού να καταθέσει τις επιταγές τους, τη σύνταξη του. Στο εξωτερικό ταχυδρομεία μπορούν να αλλάζουν επιταγές, Σε εμάς γιατί όλα πρέπει να είναι χωριστά;», είπε.

Τονίζοντας, καταληκτικά, ότι στο δικό του προεκλογικό πρόγραμμα, η εν λόγω δυνατότητα ήταν για όλες τις κοινότητες, καθώς όπως σημείωσε, «είναι καθαρά θέμα προσέγγισης».

Δείτε το βίντεο με ολόκληρη τη συνέντευξη Ανδρέα Μαυρογιάννη στο Pitsilia Daily, ΕΔΩ.

skin-ad_1_120x600
skin-ad_1_120x600

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ