Έψησε στον παραδοσιακό ξυλόφουρνο ο ΓΓ του ΑΚΕΛ στο Φεστιβάλ του Φαρμακά (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟΣ)

 Έψησε στον παραδοσιακό ξυλόφουρνο ο ΓΓ του ΑΚΕΛ στο Φεστιβάλ του Φαρμακά (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟΣ)
ads-img

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο από την παρουσία του στο παραδοσιακό Φεστιβάλ του χωριού.

ads_wide

Το Φεστιβάλ Τοπικών Παραδοσιακών Εδεσμάτων & Προϊόντων «Κοπιάστε στον Φαρμακά», επισκέφτηκε την Κυριακή, 22 Οκτωβρίου 2023, ο Γενικός Γραμματέας της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου.

Ο Στεφάνου επισκέφθηκε από κοντά και παρακολούθησε όλες τις τοπικές και παραδοσιακές συνταγές, παρουσιάσεις των οποίων βρίσκονταν εντός του προγράμματος.

-Δείτε επίσης: Υπ. Γεωργίας από Φαρμακά: «Προωθείται νομοσχέδιο για κυπριακό σήμα αγροτικών προϊόντων»

Μεταξύ άλλων, χαρακτηριστική είναι και η φωτογραφία που δημοσίευσε το κόμμα, η οποία παρουσιάζει τον Γενικό Γραμματέα να φουρνίζει στον παραδοσιακό ξυλόφουρνο που υπήρχε εκεί για το ψήσιμο των τοπικών εδεσμάτων.

Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, συνομίλησε με τον κόσμο, άκουσε τις απόψεις του και σε δηλώσεις του ανέφερε ότι, «αυτό που έχει καθοριστική σημασία για το παρόν και το μέλλον της υπαίθρου είναι η πολιτεία, το κράτος, έμπρακτα να αγκαλιάσει ολιστικά και σφαιρικά την κυπριακή ύπαιθρο». Χρειάζεται, συνέχισε, «να υπάρχει μια ολοκληρωμένη πολιτική η οποία να περιλαμβάνει όχι απλά οδικά έργα για ευκολότερη πρόσβαση στην ύπαιθρο, ειδικά στην ορεινή περιοχή, αλλά χρειάζεται να υπάρχουν δομές και υποδομές για να μπορούν νέα ζευγάρια να παραμένουν ή/και να επιστρέφουν στην ύπαιθρο. Χρειάζεται να δοθούν κίνητρα για να δημιουργηθούν παραγωγικές μονάδες στην περιοχή, για να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας. Αν δεν υπάρχουν όλα αυτά που να συναποτελούν μια ολοκληρωμένη πολιτική, τότε, θα συνεχίσουμε να έχουμε το πρόβλημα της αστυφιλίας και οι κοινότητες μας στην ύπαιθρο ειδικά οι απομακρυσμένες και ορεινές θα αργοπεθαίνουν»

Τέλος, ο Στέφανος Στεφάνου ανάφερε επίσης ότι «τα διάφορα προγράμματα που τρέχουν χρειάζεται να προσαρμοστούν στις πραγματικές ανάγκες των κατοίκων της περιοχής, γιατί ακούμε παράπονα, και όχι αδικαιολόγητα, ότι πολλές φορές ακόμα και τα υφιστάμενα προγράμματα δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις πραγματικές ανάγκες».

Δείτε το βίντεο: 

skin-ad_2_120x600
skin-ad_2_120x600

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ