Υπουργικό: Σχέδιο χορηγιών για προσαρμογή κοινοτήτων στην κλιματική αλλαγή

 Υπουργικό: Σχέδιο χορηγιών για προσαρμογή κοινοτήτων στην κλιματική αλλαγή
ads-img

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 3 εκ. ευρώ.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης προήδρευσε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου.

Μετά τη συνεδρίαση, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, είπε ότι «το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε σήμερα σχέδιο χορηγιών για την ενίσχυση της ανθεκτικότητας και την προσαρμογή των κοινοτήτων στην κλιματική αλλαγή, στο πλαίσιο του Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας της ΕΕ.

ads_wide

Το σχέδιο έχει ως βασικό σκοπό την προώθηση υλοποίησης επενδύσεων από τα Κοινοτικά Συμβούλια μέσω της παροχής οικονομικών κινήτρων υπό τη μορφή μη επιστρεπτέων χρηματοδοτικών ενισχύσεων, για τον μετριασμό και την άμβλυνση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής, κυρίως των υψηλών θερμοκρασιών και πλημμυρικών φαινομένων, καθώς και επενδύσεων βιώσιμης κινητικότητας.

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 3 εκ. ευρώ και το σχέδιο εντάσσεται στο πλαίσιο του Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, το οποίο καταρτίστηκε για την αξιοποίηση των πόρων που κατανεμήθηκαν στην Κύπρο από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και υποβλήθηκε στην ΕΕ κατόπιν έγκρισης του από το Υπουργικό Συμβούλιο, στις 14 Μαΐου 2021.

Απευθύνεται σε Κοινοτικά Συμβούλια και κάθε ένα θα μπορεί να υποβάλει αίτηση για να πάρει τη χρηματοδότηση».

skin-ad_1_120x600
skin-ad_2_120x600

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ