Υπό πλήρη έλεγχο η φωτιά στον Άγιο Μάμα – Συμμετείχαν πάνω από 200 πυροσβέστες

 Υπό πλήρη έλεγχο η φωτιά στον Άγιο Μάμα – Συμμετείχαν πάνω από 200 πυροσβέστες

Η ανακοίνωση του Τμήματος Δασών για την πυρκαγιά στον Άγιο Μάμα.

Το Τμήμα Δασών, ανακοινώνει ότι η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες, στις 15:15 σε περιοχή της Κοινότητας Αγίου Μάμαντος της Επαρχίας Λεμεσού, τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο σήμερα στις 12:00.

Από την πυρκαγιά κάηκε έκταση 1,5 τετραγωνικά χιλιόμετρα, καλυμμένη με δασική βλάστηση.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχείρησαν 200 άτομα του Τμήματος Δασών με 30 πυροσβεστικά οχήματα, έξι προωθητές γαιών και δύο βυτιοφόρα. Στην επιχείρηση συμμετείχαν επίσης 20 άτομα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με έξι πυροσβεστικά οχήματα, 19 άτομα της Πολιτικής Άμυνας με έξι μικρά πυροσβεστικά οχήματα, 10 άτομα της Υπηρεσίας Θήρας και Πανίδας με δύο μικρά πυροσβεστικά οχήματα, μέλη της Υπηρεσίας Ασθενοφόρων, της Αστυνομίας, της Εθνικής Φρουράς, της Επαρχιακής Διοίκησης Λεμεσού, εθελοντές και κάτοικοι της περιοχής.

ads_wide

Ενεργοποιήθηκε το Σχέδιο ΙΚΑΡΟΣ 2 που αφορά τις επιχειρήσεις πτητικών μέσων, αφού επιχείρησαν εννέα εναέρια μέσα πυρόσβεσης. Συγκεκριμένα, την επιχείρηση κατάσβεσης συνέδραμαν το ένα αεροσκάφος του Τμήματος Δασών, τα τέσσερα μισθωμένα αεροπλάνα, τα δύο μισθωμένα πυροσβεστικά ελικόπτερα, ένα ελικόπτερο της Εθνικής Φρουράς και το συντονιστικό ελικόπτερο της Αστυνομίας.

Για τον συντονισμό της επιχείρησης κατάσβεσης οργανώθηκε από το Τμήμα Δασών Τοπικό Κέντρο Επιχειρήσεων στο Πελένδρι.

Στην περιοχή παραμένουν δυνάμεις πυρόσβεσης για επιτήρηση της πυρκαγιάς και για αντιμετώπιση πιθανών αναζωπυρώσεων.

Τα ακριβή αίτια πρόκλησης της πυρκαγιάς διερευνώνται.

*Φωτογραφία από Καιρόφιλοι Κύπρου

skin-ad_1_120x600
skin-ad_2_120x600

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ