Υπό πλήρη έλεγχο η φωτιά στη Διερώνα

 Υπό πλήρη έλεγχο η φωτιά στη Διερώνα
ads-img-2

Τέθηκε το μεσημέρι υπό πλήρη έλεγχο η δασική πυρκαγιά στο δάσος Κυπαρισσιάς, στην κοινότητα Διερώνας, αφού έκαψε περί τα 51 εκτάρια γης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Τμήματος Δασών, “η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες Σάββατο 15 Ιουλίου, 2023 και ώρα 16:34 κοντά στο δάσος Κυπαρισσιάς, στην κοινότητα Διερώνας της επαρχίας Λεμεσού, τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο σήμερα στις 12:30” .

Η πυρκαγιά εκτιμάται ότι έκαψε έκταση περίπου 51 εκταρίων, προκαλώντας εκτεταμένες ζημιές σε καλλιέργειες και σε δασική βλάστηση, προστίθεται

ads_wide

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχείρησαν ισχυρές επίγειες δυνάμεις πυρόσβεσης και τέθηκε σε εφαρμογή το Σχέδιο Ίκαρος ΙΙ, που αφορά στις επιχειρήσεις των πτητικών μέσων. Συγκεκριμένα, συνέδραμαν 5 πυροσβεστικά αεροπλάνα και 3 πυροσβεστικά ελικόπτερα, ενώ τον συντονισμό είχε 1 ελικόπτερο της Αστυνομίας.

Από εδάφους επιχείρησαν, από το Τμήμα Δασών, 160 άτομα προσωπικό με 19 πυροσβεστικά οχήματα, 3 βυτιοφόρα και 4 προωθητές γαιών, από την Πυροσβεστική Υπηρεσία 12 άτομα με 4 πυροσβεστικά οχήματα, η Υπηρεσία Θήρας και Πανίδας με 12 άτομα και 5 μικρά πυροσβεστικά οχήματα, η Πολιτική Άμυνα με 30 άτομα και 5 οχήματα, καθώς και εθελοντές από τις γύρω κοινότητες.

Σημειώνεται ότι η Πολιτική Άμυνα προέβη σε προληπτικές εκκενώσεις εξοχικών κατοικιών.

Όπως εξάλλου ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο διευθυντής του Τμήματος Δασών, Χαράλαμπος Αλεξάνδρου, μετά την αναζωπύρωση που υπήρχε στις 3 τα ξημερώματα, οι δυνάμεις πυρόσβεσης βρέθηκαν, το μεσημέρι, μπροστά σε έναν μικρής διάρκειας ανεμοστρόβιλο, ο οποίος ευτυχώς δεν επηρέασε την εξέλιξη της πυρκαγιάς.

Στην περιοχή εκδήλωσης της φωτιάς παραμένουν δυνάμεις πυρόσβεσης για τελικές κατασβέσεις.

skin-ad_2_120x600
skin-ad_2_120x600

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ