Υπό μερικό έλεγχο η δασική πυρκαγιά στον Άγιο Μάμα

 Υπό μερικό έλεγχο η δασική πυρκαγιά στον Άγιο Μάμα
ads-img

Υπό μερικό έλεγχο, σήμερα το πρωί, η δασική πυρκαγιά στον Άγιο Μάμα. Εφαρμόστηκε το Ίκαρος 2.

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε το πρωί της Πέμπτης η δασική πυρκαγιά που ξέσπασε την Τετάρτη σε περιοχή της κοινότητας Αγίου Μάμαντος της Επαρχίας Λεμεσού. Ισχυρές δυνάμεις πυρόσβεσης, που επιχειρούσαν όλο το βράδυ στην περιοχή, έθεσαν στις 7:00 π.μ. υπό μερικό έλεγχο τη φωτιά, η οποία ξέσπασε εχθές στις 15:15.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Τμήμα Δασών, από την πυρκαγιά κάηκε έκταση 1,5 τετραγωνικά χιλιόμετρα, καλυμμένη με δασική βλάστηση.

ads_wide

Σημειώνεται ότι για την κατάσβεση της πυρκαγιάς, εφαρμόστηκε με το πρώτο φως της μέρας εκ νέου το Σχέδιο ΙΚΑΡΟΣ 2, με τη συμμετοχή οχτώ εναέριων μέσων πυρόσβεσης.

Εξάλλου, στην περιοχή επιχείρησαν συνολικά 200 άτομα του Τμήματος Δασών με 30 πυροσβεστικά οχήματα, έξι προωθητές γαιών και δύο βυτιοφόρα.

Στην επιχείρηση συμμετείχαν επίσης 20 άτομα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με έξι πυροσβεστικά οχήματα, 19 άτομα της Πολιτικής Άμυνας με έξι μικρά πυροσβεστικά οχήματα, 10 άτομα της Υπηρεσίας Θήρας και Πανίδας με δύο μικρά πυροσβεστικά οχήματα, μέλη της Υπηρεσίας Ασθενοφόρων, της Αστυνομίας, της Εθνικής Φρουράς, της Επαρχιακής Διοίκησης Λεμεσού, εθελοντές και κάτοικοι της περιοχής.

Στην περιοχή παραμένουν ισχυρές δυνάμεις πυρόσβεσης για επιτήρηση της πυρκαγιάς και για αντιμετώπιση πιθανών αναζωπυρώσεων.

skin-ad_1_120x600
skin-ad_1_120x600

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ