Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στην ημιορεινή Λεμεσό – Σε επιφυλακή οι δυνάμεις

 Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στην ημιορεινή Λεμεσό – Σε επιφυλακή οι δυνάμεις

Έχουν περιμετρικά καλυμμένη την πυρκαγιά.

Υπό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά στην ημιορεινή Λεμεσό, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Ανδρέας Κεττής, προσθέτοντας ότι στην περιοχή παραμένουν δυνάμεις σε επιφυλακή για αντιμετώπιση τυχόν αναζωπυρώσεων.

Σημείωσε ότι έχουν περιμετρικά καλυμμένη την πυρκαγιά, ενώ τόνισε ότι δεν αποδεσμεύτηκε καμία δύναμη από τις επίγειες.

Ερωτηθείς αν υπήρξαν κάποιες αναζωπυρώσεις κατά τη χθεσινή ημέρα, ο κ. Κεττής είπε ότι είναι πολύ περιορισμένες πλέον, προσθέτοντας ότι κάποιες πολύ μεμονωμένες περιπτώσεις, που μπορεί να υπήρξε αναζωπύρωση, καταπολεμήθηκαν άμεσα.

ads_wide

Σε ό,τι αφορά τη σημερινή ημέρα, ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας είπε ότι το πρωί θα επιχειρήσουν τα ισραηλινά εναέρια μέσα, κυρίως για οριοθέτηση και αν χρειαστεί θα κάνουν ρίψεις.

Σημείωσε ότι γύρω στις 13:00 θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση στην Αεροπορική Βάση Ανδρέας Παπανδρέου, στην Πάφο, στην παρουσία όλων, μια «εθιμοτυπική ευχαριστήρια τελετή πριν από την αναχώρηση των εναέριων μέσων», που είχαν φθάσει στην Κύπρο από το Ισραήλ για να βοηθήσουν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Πρόσθεσε ότι κλιμακωτά θα φύγουν τα εναέρια μέσα των άλλων χωρών και συμπλήρωσε ότι ήδη χθες αναχώρησαν τα ελληνικά.

Ερωτηθείς πώς κύλησε το βράδυ της Τρίτης, ο κ. Κεττής είπε ότι ήταν ήσυχη η νύχτα.

«Είχε κάποια πολλά μεμονωμένα περιστατικά, πολύ μικρές αναζωπυρώσεις, τα οποία αντιμετωπίστηκαν από τις επίγειες δυνάμεις», ανέφερε.

skin-ad_2_120x600
skin-ad_1_120x600

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ