Βροχή και σύντομη καταιγίδα αναμένεται σήμερα στα ορεινά – Ποιες περιοχές επηρεάζονται

 Βροχή και σύντομη καταιγίδα αναμένεται σήμερα στα ορεινά – Ποιες περιοχές επηρεάζονται
ads-img

Το βαρομετρικό χαμηλό Elias με κέντρο στο νότιο Ιόνιο, επηρεάζει τον ελλαδικό χώρο, ενώ στην περιοχή της Κύπρου επικρατεί ασθενής χαμηλή πίεση. Στην ατμόσφαιρα θα αιωρείται κατά διαστήματα αραιή σκόνη.

ads_wide

Σήμερα, μετά τη διάλυση της τοπικής χαμηλής νέφωσης ή και αραιής ομίχλης, ο καιρός θα καταστεί κυρίως αίθριος.

Μετά το μεσημέρι, θα αναπτυχθούν τοπικά αυξημένες νεφώσεις και αναμένεται να σημειωθεί μεμονωμένη βροχή ή και μεμονωμένη σύντομη καταιγίδα, κυρίως σε ορεινές περιοχές νοτίως του Τροόδους. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί, ασθενείς, 3 μποφόρ, για να καταστούν σταδιακά κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και παροδικά στα νοτιοδυτικά παράλια το απόγευμα μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη, ωστόσο αργότερα στα νοτιοδυτικά και τοπικά στα βόρεια θα καταστεί λίγο ταραγμένη.

Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 36 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 32 στα νοτιοανατολικά, στα ανατολικά και στα βόρεια παράλια, γύρω στους 31 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 27 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως δυτικοί ως βορειοδυτικοί και τοπικά μέχρι βορειοανατολικοί, ασθενείς, 3 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη.

Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 20 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 22 στα δυτικά παράλια, γύρω στους 21 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 17 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Πέμπτη ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος, αλλά μετά το μεσημέρι θα αναπτυχθούν νεφώσεις που αναμένεται να δώσουν μεμονωμένη βροχή ή και καταιγίδα, κυρίως στα ορεινά και στο ανατολικό μισό του νησιού.

Την Παρασκευή και το Σάββατο, παροδικά αυξημένες νεφώσεις πιθανόν να δώσουν μεμονωμένη βροχή, κυρίως στα ανατολικά, ενώ η περιοχή θα επηρεάζεται από ισχυρό δυτικό ρεύμα αέρα.

Η θερμοκρασία την Πέμπτη δεν αναμένεται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή, παραμένοντας πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Την Παρασκευή ωστόσο η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση, κυρίως στο εσωτερικό και στα ορεινά, παραμένοντας στα ίδια περίπου επίπεδα και το Σάββατο, τα οποία θα είναι κοντά στις μέσες κλιματολογικές τιμές.

skin-ad_1_120x600
skin-ad_2_120x600

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ