Βροχές και καταιγίδες σήμερα – Δείτε ποιες περιοχές επηρεάζονται

Εποχική χαμηλή πίεση επικρατεί στην περιοχή, ενώ οι σχετικά ασταθείς καιρικές συνθήκες που επηρεάζουν το νησί, εξασθενούν και σταδιακά υποχωρούν.

ads_wide

Αρχικά σήμερα, στα δυτικά και στα βόρεια παράλια θα παρατηρούνται αυξημένες νεφώσεις, οι οποίες πιθανό να δώσουν μεμονωμένη βροχή.

Στις υπόλοιπες περιοχές ωστόσο, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος με κατά τόπους αυξημένες νεφώσεις. Κατά τις μεσημβρινές ώρες και μετά, οι νεφώσεις που θα αναπτύσσονται, αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές και πιθανό και μεμονωμένη καταιγίδα, ιδιαίτερα σε περιοχές των ορεινών, περιοχές νότια της οροσειράς του Τροόδους αλλά και σε περιοχές στα ανατολικά του νησιού.

Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, αρχικά ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ, για να καταστούν σταδιακά μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 Μποφόρ και παροδικά στα προσήνεμα παράλια ισχυροί, 5 Μποφόρ. Η θάλασσα το πρωί θα είναι γενικά λίγο ταραγμένη, ωστόσο το απόγευμα, τοπικά στα νότια, στα δυτικά και στα βόρεια, θα είναι μέχρι ταραγμένη.

Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 38 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 34 στα νοτιοανατολικά, στα ανατολικά και στα βόρεια παράλια, γύρω στους 32 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 29 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, παρόλο που τοπικά θα παρατηρούνται κατά διαστήματα αυξημένες χαμηλές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, αρχικά ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ και αργότερα ασθενείς, 3 Μποφόρ. Η θάλασσα αρχικά θα είναι λίγο ταραγμένη, για να καταστεί ωστόσο αργότερα γενικά μέχρι λίγο ταραγμένη.

Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 21 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 24 στα παράλια και γύρω στους 17 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Τετάρτη, ο καιρός αρχικά θα είναι κυρίως αίθριος, ωστόσο νεφώσεις που θα αναπτύσσονται κατά τις μεσημβρινές ώρες και μετά, πιθανό να δώσουν μεμονωμένες βροχές, κυρίως στα ορεινά.

Την Πέμπτη ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ωστόσο αρχικά, κατά τις αυγινές ώρες, στο εσωτερικό και στα ανατολικά, ενδέχεται να παρατηρείται αραιή ομίχλη και αυξημένη χαμηλή νέφωση. Την Παρασκευή, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος.

Η θερμοκρασία μέχρι την Παρασκευή, θα σημειώσει σταδιακά μικρή πτώση, για να κυμανθεί κοντά στις μέσες κλιματολογικές τιμές για την εποχή.

skin-ad_1_120x600
skin-ad_2_120x600

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ