Βροχές και καταιγίδα σε ορεινά και περιοχές του εσωτερικού σήμερα

 Βροχές και καταιγίδα σε ορεινά και περιοχές του εσωτερικού σήμερα

Ασθενής χαμηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή.

ads_wide

Σήμερα ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος, ενώ οι τοπικά αυξημένες νεφώσεις που θα παρατηρούνται στα δυτικά και στα βόρεια παράλια σύντομα θα διαλυθούν.

Αργότερα όμως, θα αναπτυχθούν νεφώσεις, που το απόγευμα ενδέχεται να σημειώσουν μεμονωμένες βροχές ή και μεμονωμένη καταιγίδα, κυρίως στα ορεινά και στο εσωτερικό. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί, ασθενείς, 3 μποφόρ, για να καταστούν αργότερα κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη, ωστόσο αρχικά στα βόρεια και στα δυτικά θα είναι τοπικά λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 30 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 29 στα βόρεια παράλια, γύρω στους 28 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 19 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ωστόσο τοπικά θα εμφανίζονται αυξημένες νεφώσεις, κυρίως στα παράλια. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως καταβατικοί, ασθενείς, 3 μποφόρ και η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 15 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 17 στα νότια και στα ανατολικά παράλια, γύρω στους 19 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 10 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Τετάρτη σταδιακά οι νεφώσεις θα αυξηθούν και αναμένονται μεμονωμένες βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά και στα ανατολικά μετά το μεσημέρι και κυρίως σε δυτικές και βόρειες περιοχές το βράδυ.

Την Πέμπτη, θα εμφανίζονται κατά διαστήματα αυξημένες νεφώσεις και αναμένεται να σημειωθούν μεμονωμένες βροχές ή και μεμονωμένες καταιγίδες.

Την Παρασκευή ο καιρός αρχικά θα είναι κυρίως αίθριος, ωστόσο αργότερα τοπικά αυξημένες νεφώσεις, ενδέχεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές ή και μεμονωμένη καταιγίδα, κυρίως στα ορεινά και στο εσωτερικό.

Η θερμοκρασία αναμένεται να σημειώσει μικρή πτώση την Τετάρτη, για να κυμανθεί κοντά στις μέσες κλιματολογικές τιμές, ενώ μέχρι την Παρασκευή δεν αναμένεται αξιόλογη μεταβολή.

skin-ad_2_120x600
skin-ad_2_120x600

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ