Τμ.Δασών: Έκκληση σε κυνηγούς για προστασία δασών από πυρκαγιές

 Τμ.Δασών: Έκκληση σε κυνηγούς για προστασία δασών από πυρκαγιές
ads-img-2

Έκκληση σε κυνηγούς για προστασία δασών από πυρκαγιές, απευθύνει το Τμήμα Δασών.

Έκκληση για προστασία των δασών από πυρκαγιές, ενόψει τη έναρξης της κυνηγετικής περιόδου στις 20 Αυγούστου, απευθύνει το Τμήμα Δασών.

Με ανακοίνωση, καλεί τους κυνηγούς που θα εξορμήσουν την ερχόμενη Κυριακή για το κυνήγι της φάσσας, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, αποφεύγοντας πλήρως ενέργειες και δραστηριότητες που πιθανό να προκαλέσουν πυρκαγιά.

Συγκεκριμένα, ζητά να αποφεύγουν παντελώς το άναμμα φωτιάς για οποιοδήποτε λόγο, καθώς και την αποφυγή ρίψης αναμμένων αποτσίγαρων και σπίρτων, αφού οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν είναι ιδιαίτερα ευνοϊκές για την έκρηξη και επέκταση των πυρκαγιών.

Τονίζεται επίσης ότι η απόρριψη στο περιβάλλον των κενών φυσιγγίων, αποτελεί σοβαρή ρύπανση και ότι τούτο απαγορεύεται και από τον «Περί Προστασίας και Διαχείρισης Άγριων Πτηνών και Θηραμάτων Νόμο».

Υπενθυμίζεται, ακόμα, ότι απαγορεύεται αυστηρά το άναμμα φωτιάς στις δασικές και αγροτικές περιοχές και ότι η ενέργεια αυτή συνιστά αδίκημα το οποίο τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι 10 χρόνια ή με πρόστιμο μέχρι €50.000,00 ή και με τις δύο ποινές μαζί.

Υπογραμμίζει ότι το άναμμα φωτιάς επιτρέπεται μόνο στις ειδικά διαμορφωμένες ψησταριές των εκδρομικών χώρων του Τμήματος Δασών για την ετοιμασία φαγητού.

Καλεί όποιον αντιληφθεί καπνό ή φωτιά μέσα ή κοντά στα δάση, να καλέσει αμέσως στο 1407 (Τμήμα Δασών) ή στο 112 (Πυροσβεστική Υπηρεσία).

ads_wide
skin-ad_2_120x600
skin-ad_2_120x600

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ