Τελέστηκε το μνημόσυνο των αδελφών Χριστοφή στο Φικάρδου (pics)

 Τελέστηκε το μνημόσυνο των αδελφών Χριστοφή στο Φικάρδου (pics)
ads-img-2

«Η ενότητα δεν μπορεί να οικοδομείται πάνω στον βιασμό της ιστορικής αλήθειας ούτε και πάνω στη λήθη» είπε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ στο μνημόσυνο των αδελφών Χριστοφή στο Φικάρδου.

Πραγματοποιήθηκε, χθες Κυριακή, το Ετήσιο Μνημόσυνο των μνημόσυνο των ηρώων αδελφών Χριστοφή, Χαράλαμπου και Τάσου, αντιστασιακοί που έδωσαν τη ζωή τους ενάντια στο πραξικόπημα υπερασπιζόμενοι τη δημοκρατία και τη νομιμότητα.

ads_wide

Το παρών του στο μνημόσυνο, έδωσε μεταξύ άλλων, και ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου, ο οποίος ανέφερε ότι «για να τιμά κάποιος έντιμα και ειλικρινά τη θυσία των ηρώων πρέπει και να τιμά την ιστορική αλήθεια. Αλλιώς τα μεγάλα πατριωτικά λόγια που συνήθως λέγονται στα μνημόσυνα ηρώων -κι αυτή την περίοδο θα ακούσουμε πολλά τέτοια- είναι κενά περιεχομένου».

«Η ενότητα δεν μπορεί να οικοδομείται πάνω στον βιασμό της ιστορικής αλήθειας ούτε και πάνω στη λήθη. Τι είδους ενότητα είναι αυτή, αλήθεια, που θεωρεί όσους κατέλυσαν τη δημοκρατία ήρωες; Αυτή η προσέγγιση του Προέδρου διχάζει, δεν ενώνει. Σε κανένα ευνομούμενο κράτος του κόσμου άνθρωποι που συμμετείχαν σε ενέργειες κατάλυσης της δημοκρατίας δεν τιμώνται ως ήρωες», σημείωσε.

skin-ad_1_120x600
skin-ad_1_120x600

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ