Ταυτοποιήθηκαν τα οστά του Ήρωα Γεώργιου Χαραλάμπους Χριστοφή από την Ποταμίτισσα

 Ταυτοποιήθηκαν τα οστά του Ήρωα Γεώργιου Χαραλάμπους Χριστοφή από την Ποταμίτισσα

Μετά από 50 χρόνια προσμονής, η Διερευνητική Επιτροπή Αγνοουμένων ενημέρωσε την οικογένειά του μέχρι πρότινος αγνοούμενου του πολέμου 1974.

ads_wide

Την ταυτοποίηση των οστών του μέχρι πρότινος αγνοούμενου Γεώργιου Χαραλάμπους Χριστοφή, που υπηρέτησε για την πατρίδα κατά την τουρκική εισβολή του 1974, έκανε γνωστή μέσω ανακοίνωσής της η οικογένεια του Ήρωα.

Όπως αναφέρεται, η ΔΕΑ, πριν από λίγες μέρες, ενημέρωσε την οικογένεια για την ανεύρεση και ταυτοποίηση των οστών του μέχρι πρότινος αγνοούμενου, Γεώργιου Χαραλάμπους Χριστοφή από την Ποταμίτισσα, τα οποία ανευρέθηκαν σε ομαδικό τάφο στο Λευκόνοικο.

Ο Γεώργιος Χαραλάμπους Χριστοφή, το 1974 υπηρετούσε ως έφεδρος στην 32η μοίρα καταδρομέων και από τις 15 Αυγούστου, αγνοείτο.

“Ο Γιώργος μας παίρνει τη θέση του στο βάθρο των ηρώων και εμείς καλούμαστε να τον αποχαιρετίσουμε με όλες τις πρέπουσες τιμές”, αναφέρει στην ανακοίνωσή της η οικογένεια.

Όσον αφορά την εξόδιο ακολουθία, θα τελεστεί το Σάββατο 16 Μαρτίου 2024 στις 11:00 π.μ. από τον Ιερό Ναό Παναγίας στη γενέτειρα του Ποταμίτισσα.

Η ταφή των ηρωικών οστών του θα γίνει στο κοιμητήριο του χωριού και καλούνται όσοι τιμούν την μνήμη του να παραστούν.

Η οικογένεια αναφέρει καταληκτικά: “Τιμή σ’εκείνους όπου στην ζωή των όρισαν και φυλάγουν Θερμοπύλες ποτέ από το χρέος μη κινούντες”.

skin-ad_1_120x600
skin-ad_1_120x600

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ