Συγκίνηση προκάλεσε η εκδήλωση εορτασμού της 1ης Απριλίου στην Κυπερούντα (ΦΩΤΟΣ)

 Συγκίνηση προκάλεσε η εκδήλωση εορτασμού της 1ης Απριλίου στην Κυπερούντα (ΦΩΤΟΣ)
ads-img

Η εκδήλωση προς τιμήν των πεσόντων του Εθνικοαπελευθερωτικου Αγώνα της ΕΟΚΑ ξεπέρασε κάθε προηγούμενο από αριθμό επισκεπτών...

ads_wide

Η εκδήλωση στην Κυπερούντα ξεκίνησε με παρέλαση από τα Σωματεία και τις Οργανώσεις, ενώ παράλληλα το παρών τους έδωσαν οι Εθνοφύλακες, Έφεδροι Καταδρομείς, η Νεολαία Κυπερούντας και η Μπάντα ΜΑ.ΚΙ Κυπερούντας.

Η μαζική συμμετοχή κόσμου από όλη την Κύπρο ήταν συγκινητική καθώς το Θ.Ο.Ι Κυπερούντας, ως διοργανωτής, κατάφερε να κινητοποιήσει μια μεγάλη ομάδα από εθελοντές σωματεία, οργανώσεις για να φέρει εις πέρας αυτό το αποτέλεσμα με 34 ξεχωριστές ομάδες δρομέων. 

Πλήθος κόσμου μάλιστα, παρακολούθησε τη Λαμπαδηφορία από μαθητές του Δημοτικού σχολείου Κυπερούντας, καθώς και την άφιξη φλογών από τους χώρους που θυσιάστηκαν οι ήρωες της περιοχής, από τα φυλακισμένα μνήματα και από τα μνημεία των πεσόντων του 1955-59

Ακολούθησε το άναμμα του βωμού καθώς και οι χαιρετισμοί στην Αίθουσα Πολλαπλής Χρήσης στην Κυπερούντα από τους διοργανωτές και την κοινότητα. Ακόμη, πραγματοποιήθηκε ομιλία από τον Υπουργό Άμυνας κ.Βασιλη Πάλμα και απονομή Τιμητικών Πλακετών, ενώ η εκδήλωση φέτος ήταν αφιερωμένη στους ήρωες Ανδρέα Πατσαλίδη, Κώστα Αναξαγόρα, Παναγιώτη Γεωργιάδη και Αλέκο Κωνσταντίνου που έγιναν ολοκαύτωμα στα Κουρδαλι.

Τέλος, την ζωή και την θυσία τους παρουσίασαν με εξαιρετικές ερμηνείες τα παιδιά του Ερασιτεχνικός Θίασος “Αδράχτι” Κυπερούντας.

Δείτε τις φωτογραφίες

skin-ad_1_120x600
skin-ad_2_120x600

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ