Στο Αμμάν ο ΠτΔ – Συζητά διμερείς σχέσεις, μετανάστευση, Κυπριακό, δασοπυρόσβεση

 Στο Αμμάν ο ΠτΔ – Συζητά διμερείς σχέσεις, μετανάστευση, Κυπριακό, δασοπυρόσβεση

Συνομιλίες με τον Βασιλιά Αμπντάλα Β’ της Ιορδανίας έχει σήμερα ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης.

O Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, πραγματοποιεί επίσκεψη στο Αμμάν. Ανάμεσα στα θέματα που θα απασχολήσουν τις συνομιλίες είναι η διμερής συνεργασία σε θέματα δασοπυρόσβεσης, το μεταναστευτικό, και το Κυπριακό.

Ανακοίνωση από την Προεδρία αναφέρει ότι ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης θα έχει το πρωί της Τρίτης συνάντηση με τον Πρίγκιπα Χασάν μπιν Ταλάλ και ακολούθως θα μεταβεί στο Παλάτι Αλ Χουσεϊνίγια, όπου στις 12.30μμ θα τύχει υποδοχής από τον Βασιλιά Αμπντάλα Β’ και τον Διάδοχο του Θρόνου, Πρίγκιπα Χουσεΐν.

Ο Βασιλιάς και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα έχουν κατ’ ιδίαν συνάντηση, παρουσία του Πρίγκιπα Διαδόχου, την οποία θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες μεταξύ των αντιπροσωπειών των δύο χωρών υπό μορφή γεύματος εργασίας

Ανάμεσα στα θέματα που θα απασχολήσουν τις συνομιλίες είναι η πολιτική συνεργασία μεταξύ Κύπρου και Ιορδανίας, υπό το φως του γεγονότος ότι και οι δύο χώρες αποτελούν πυλώνες σταθερότητας και ειρήνης στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής, η διμερής συνεργασία σε διάφορους τομείς περιλαμβανομένης και της συνεργασίας σε θέματα δασοπυρόσβεσης, το μεταναστευτικό, οι περιφερειακές εξελίξεις, η Ειρηνευτική Διαδικασία της Μέσης Ανατολής και οι εξελίξεις στο Κυπριακό.

Στη συνέχεια, θα υπογραφούν, από τους αρμόδιους Υπουργούς των δύο χωρών, Μνημόνιο για την Προώθηση Επενδύσεων, Μνημόνιο Αναπτυξιακής Συνεργασίας, και η Τεχνική Διευθέτηση σχετικά με την παροχή πυροσβεστικής βοήθειας σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης.

Το απόγευμα της ίδιας μέρας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα συναντηθεί με τον Αρχιεπίσκοπο Κυριακουπόλεως κ.κ. Χριστόφορο, στην Ελληνορθόδοξη Επισκοπή, και το βράδυ θα παρακαθίσει σε δείπνο που θα παραθέσει προς τιμήν του ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Εξωτερικών της Ιορδανίας Άϊμαν Σαφάντι.

Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας συνοδεύουν στο Αμμάν ο Υπουργός Εξωτερικών Κωνσταντίνος Κόμπος, ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας Γιώργος Παπαναστασίου, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, ο Αναπληρωτής Διευθυντής του Διπλωματικού Γραφείου του Προέδρου Δώρος Βενέζης και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Από την Ιορδανία, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και η συνοδεία του θα αναχωρήσουν την επομένη το πρωί για τη Ραμάλα.

ΚΥΠΕ

skin-ad_1_120x600
skin-ad_2_120x600

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ