Σε ισχύ σήμερα κίτρινη προειδοποίηση για καταιγίδες και χαλάζι

 Σε ισχύ σήμερα κίτρινη προειδοποίηση για καταιγίδες και χαλάζι

Ασθενής χαμηλή πίεση επικρατεί στην περιοχή, ωστόσο χαμηλή πίεση αναμένεται να επηρεάσει το νησί από το μεσημέρι και μετά.

ads_wide

Κίτρινη προειδοποίηση για μεμονωμένες ισχυρές καταιγίδες και πιθανόν χαλάζι, εξέδωσε το Τμήμα Μετεωρολογίας για σήμερα.

Συγκεκριμένα, η προειδοποίηση, η οποία ισχύει από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 02.00 τα ξημερώματα της Παρασκευής, αναφέρει ότι μεμονωμένες ισχυρές καταιγίδες αναμένεται να επηρεάσουν αρχικά το δυτικό μισό του νησιού και προοδευτικά και τις υπόλοιπες περιοχές.

Σε καταιγίδα ενδέχεται να πέσει και χαλάζι, αναφέρεται, ενώ οι άνεμοι είναι δυνατό να μεταβάλλονται και να ενισχύονται. Η ένταση της βροχής αναμένεται να κυμανθεί μεταξύ 35 και 55 χιλιοστών ανά ώρα, καταλήγει η προειδοποίηση.

Αναλυτικά ο καιρός:

Σήμερα ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος ενώ σταδιακά αναμένονται μεμονωμένες βροχές από τα δυτικά. Τα φαινόμενα ωστόσο αναμένεται να ενταθούν και να επεκταθούν και στις υπόλοιπες περιοχές του νησιού από τις απογευματινές ώρες και μετά, δίνοντας τοπικές βροχές και καταιγίδες. Σε καταιγίδα ενδέχεται να πέσει και χαλάζι. Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ, για να καταστούν το απόγευμα νοτιοανατολικοί ως νότιοι, της ίδιας έντασης. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 19 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 20 στα παράλια και γύρω στους 9 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος και αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Σε καταιγίδα, είναι δυνατό να πέσει και χαλάζι, ενώ στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους δεν αποκλείεται να πέσει χιόνι ή χιονόνερο. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ, και στα προσήνεμα παράλια μέτριοι, 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι γενικά μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 8 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 13 στα νότια και ανατολικά παράλια, γύρω στους 15 στα δυτικά και βόρεια παράλια και γύρω στους 4 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Παρασκευή, ο καιρός θα συνεχίσει να είναι κατά διαστήματα κυρίως συννεφιασμένος, ενώ αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, ιδιαίτερα στις παράλιες περιοχές. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους δεν αποκλείεται να πέσει χιόνι ή χιονόνερο. Το Σάββατο ο καιρός αρχικά θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και κατά διαστήματα τοπικά συννεφιασμένος, ενώ αναμένονται τοπικά να σημειωθούν μεμονωμένες βροχές. Σταδιακά ο καιρός θα βελτιωθεί.

Την Κυριακή, παραμονή των Χριστουγέννων, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος.

Η θερμοκρασία την Παρασκευή θα παραμείνει στα ίδια επίπεδα με την Πέμπτη, ενώ το Σαββατοκύριακο θα σημειώσει άνοδο, για να συνεχίσει έτσι να κυμαίνεται πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές για την εποχή.

skin-ad_1_120x600
skin-ad_1_120x600

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ