Σε ισχύ πορτοκαλί προειδοποίηση για έντονα καιρικά φαινόμενα με καταιγίδες και χιόνια

 Σε ισχύ πορτοκαλί προειδοποίηση για έντονα καιρικά φαινόμενα με καταιγίδες και χιόνια
ads-img-2

Το χαμηλό βαρομετρικό με την ονομασία Αυγή, θα επηρεάζει την περιοχή μέχρι και την Πέμπτη.

ads_wide

Σε ισχύ θα μέχρι την Πέμπτη θα παραμείνει και η πορτοκαλί προειδοποίηση για βροχές και ισχυρές καταιγίδες από τη Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Η ένταση της βροχής αναμένεται να κυμανθεί μεταξύ 55 και 70 χιλιοστών ανά ώρα.

Σύμφωνα με την πρόγνωση της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, σήμερα, ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος, ενώ αναμένονται τοπικές βροχές, μεμονωμένες καταιγίδες αλλά και χιονοπτώσεις στα ορεινά. Σε καταιγίδα είναι πιθανό να πέσει και χαλάζι, ενώ οι χιονοπτώσεις ενδέχεται παροδικά να είναι πυκνές. Τα φαινόμενα, κατά τόπους ενδέχεται να είναι παρατεταμένα ή και έντονα. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι και παροδικά μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ και στα βόρεια παράλια ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί, 5 με 6 Μποφόρ. Η θάλασσα στα βόρεια θα είναι ταραγμένη και παροδικά μέχρι κυματώδης, στα ανατολικά ταραγμένη, ενώ στα υπόλοιπα παράλια θα είναι λίγο ταραγμένη.

Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 12 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 15 στα παράλια και στους 2 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε, ο καιρός θα συνεχίσει να είναι κυρίως συννεφιασμένος με τοπικές βροχές, μεμονωμένες καταιγίδες αλλά και χιονοπτώσεις στα ορεινά. Σε καταιγίδα είναι πιθανό να πέσει και χαλάζι, ενώ οι χιονοπτώσεις ενδέχεται παροδικά να είναι πυκνές. Τα φαινόμενα, κατά τόπους ενδέχεται να είναι παρατεταμένα ή και έντονα. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί και αργότερα μεταβλητοί, ασθενείς και τοπικά μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ, ωστόσο αρχικά στα βόρεια παράλια θα πνέουν βορειοανατολικοί, ισχυροί, 5 Μποφόρ. Η θάλασσα στα βόρεια θα είναι ταραγμένη και παροδικά μέχρι κυματώδης, στα ανατολικά ταραγμένη, ενώ στα υπόλοιπα παράλια θα είναι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 7 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 8 στα παράλια και στους μείον 2 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά. Στα ορεινά και τοπικά στα ημιορεινά αναμένεται να σχηματιστεί παγετός, ενώ δεν αποκλείεται και σε υπήνεμες περιοχές του εσωτερικού.

Την Τετάρτη, ο καιρός θα συνεχίσει να είναι κυρίως συννεφιασμένος με τοπικές βροχές, μεμονωμένες καταιγίδες αλλά και χιονοπτώσεις στα ορεινά. Σε καταιγίδα είναι πιθανό να πέσει και χαλάζι. Τα φαινόμενα, κατά τόπους ενδέχεται να είναι παρατεταμένα ή και έντονα.

Την Πέμπτη, ο καιρός θα είναι κατά διαστήματα συννεφιασμένος, ενώ αναμένονται μεμονωμένες βροχές και πιθανό και μεμονωμένες καταιγίδες. Στα ορεινά αναμένεται να σημειωθεί χιονόπτωση. Από το απόγευμα και μετά, αναμένεται σημαντική βελτίωση του καιρού. Την Παρασκευή, θα παρατηρούνται κατά διαστήματα τοπικά αυξημένες νεφώσεις, οι οποίες ενδέχεται να δώσουν μεμονωμένη βροχή.

Η θερμοκρασία την Τετάρτη, θα παραμείνει στα ίδια επίπεδα, τα οποία είναι πιο κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές, ωστόσο μέχρι την Παρασκευή θα σημειώσει σταδιακά άνοδο, για να βρεθεί κοντά και λίγο πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές για την εποχή.

Το ύψος του χιονιού στην πλατεία Τροόδους, κατά την ώρα έκδοσης του δελτίου, ήταν 9 εκατοστά.

skin-ad_1_120x600
skin-ad_1_120x600

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ