Σε ισχύ πορτοκαλί προειδοποίηση για έντονα καιρικά φαινόμενα και σήμερα

 Σε ισχύ πορτοκαλί προειδοποίηση για έντονα καιρικά φαινόμενα και σήμερα
ads-img-3

Το χαμηλό βαρομετρικό με την ονομασία Αυγή, θα επηρεάζει την περιοχή μέχρι και την Πέμπτη.

ads_wide

Σε ισχύ θα μέχρι την Πέμπτη θα παραμείνει και η πορτοκαλί προειδοποίηση για βροχές και ισχυρές καταιγίδες από τη Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Η ένταση της βροχής αναμένεται να κυμανθεί μεταξύ 55 και 70 χιλιοστών ανά ώρα.

Σύμφωνα με την πρόγνωση της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, σήμερα, ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος με τοπικές βροχές, μεμονωμένες καταιγίδες αλλά και χιονοπτώσεις στα ορεινά. Σε καταιγίδα είναι πιθανό να πέσει και χαλάζι, ενώ οι χιονοπτώσεις ενδέχεται παροδικά να είναι πυκνές. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως μεταβλητοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ, αλλά παροδικά μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ, και τοπικά πολύ ισχυροί, 6 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ταραγμένη και τοπικά ταραγμένη μέχρι κυματώδης. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 13 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 16 στα νότια και τα ανατολικά παράλια, γύρω στους 14 στα δυτικά και τα βόρεια παράλια και στους 2 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά. Στα ορεινά και τοπικά στα ημιορεινά θα επικρατεί παγετός.

Απόψε ο καιρός θα συνεχίσει να είναι κυρίως συννεφιασμένος με τοπικές βροχές, μεμονωμένες καταιγίδες αλλά και χιονοπτώσεις στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ, και τοπικά μέτριοι, 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 4 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 6 στα παράλια και γύρω στους μείον 2 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά. Στα ψηλότερα ορεινά και τοπικά στα χαμηλότερα ορεινά αναμένεται να σχηματιστεί παγετός.

Την Πέμπτη ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και κατά διαστήματα κυρίως συννεφιασμένος ενώ αναμένονται μεμονωμένες βροχές και πιθανό και μεμονωμένες καταιγίδες. Στα ορεινά αναμένεται να σημειωθεί χιονόπτωση. Από το απόγευμα και μετά, αναμένεται σημαντική βελτίωση του καιρού. Η θερμοκρασία δεν αναμένεται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα παραμείνει πιο κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Την Παρασκευή και το Σάββατο θα παρατηρούνται κατά διαστήματα τοπικά αυξημένες νεφώσεις οι οποίες ενδέχεται να δώσουν μεμονωμένη βροχή, καθώς και λίγα χιόνια στα ψηλότερα ορεινά. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακά άνοδο για να κυμανθεί κοντά ή και λίγο πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Το ύψος του χιονιού στην πλατεία Τροόδους, κατά την ώρα έκδοσης του δελτίου, ήταν 21 εκατοστά.

skin-ad_2_120x600
skin-ad_1_120x600

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ