Σε ισχύ κίτρινη προειδοποίηση για καταιγίδες και ισχυρούς ανέμους

 Σε ισχύ κίτρινη προειδοποίηση για καταιγίδες και ισχυρούς ανέμους
ads-img-3

Το Τμήμα Μετεωρολογίας εξέδωσε κίτρινη προειδοποίηση για κακοκαιρία που αναμένεται να πλήξει την Κύπρο το Σάββατο ως τα ξημερώματα της Κυριακής.

ads_wide

Συγκεκριμένα, μεμονωμένες ισχυρές καταιγίδες αναμένεται να ξεκινήσουν αρχικά από τα δυτικά και τα βόρεια, επηρεάζοντας στη συνέχεια και άλλες περιοχές.

Η ένταση της βροχής αναμένεται να κυμανθεί μεταξύ 35 και 50 χιλιοστών ανά ώρα, με πιθανότητα εμφάνισης χαλαζιού.

Η προειδοποίηση αναφέρεται επίσης σε πολύ ισχυρούς έως σφοδρούς ανέμους που αναμένεται να επηρεάσουν γενικά το νησί, αρχικά νότιους ως νοτιοδυτικούς και σταδιακά δυτικούς ως βορειοδυτικούς εντάσεως 6 με 7 μποφόρ και τοπικά 7 μποφόρ. Οι άνεμοι αναμένεται να επηρεάσουν γενικά το νησί.

Σε προσηνείς περιοχές, κυρίως στα παράλια, αναμένονται τοπικοί σφοδροί έως θυελλώδεις άνεμοι, εντάσεως 7 με 8 μποφόρ.

Η προειδοποίηση βρίσκεται σε ισχύ από τις 18:00 το Σάββατο έως τις 06:00 την Κυριακή.

-Δείτε επίσης: Χαμηλό βαλκανικό βαρομετρικό «χτυπάει» την Κύπρο – Αναμένονται χιόνια στο Τρόοδος

Aναλυτικά η πρόγνωση του καιρού: 

Σήμερα ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος με παροδικά αυξημένες νεφώσεις, κατά τόπους. Προοδευτικά όμως από τα δυτικά ο καιρός θα καταστεί κυρίως συννεφιασμένος και αναμένονται μεμονωμένες βροχές, κυρίως στο δυτικό μισό του νησιού, ενώ από αργά το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νότιοι ως νοτιοδυτικοί αρχικά ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ, για να καταστούν σταδιακά μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ, και αργά το απόγευμα τοπικά στα προσήνεμα παράλια ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι αρχικά ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη για να καταστεί το απόγευμα λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 26 βαθμούς στο εσωτερικό και στα παράλια και γύρω στους 17 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως συννεφιασμένος με βροχές και τοπικές καταιγίδες. Στις καταιγίδες πιθανό να πέσει και χαλάζι, ενώ από τις μεταμεσονύκτιες ώρες ο καιρός σταδιακά θα βελτιωθεί αισθητά. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά κυρίως νοτιοδυτικοί και προοδευτικά δυτικοί ως βορειοδυτικοί ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ, και τοπικά στα προσήνεμα μέχρι σφοδροί, 7 μποφόρ. Σε προσήνεμες παράλιες περιοχές, οι άνεμοι τοπικά αναμένονται παροδικά σφοδροί μέχρι θυελλώδης, 7 με 8 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι κυματώδης και τοπικά κυματώδης μέχρι πολύ κυματώδης. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 15 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 16 στα παράλια και γύρω στους 6 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Κυριακή ο καιρός θα είναι παροδικά μερικώς συννεφιασμένος και κατά διαστήματα θα σημειώνονται τοπικές βροχές ή και μεμονωμένη καταιγίδα, κυρίως στα ορεινά, αλλά και σε δυτικές και βόρειες περιοχές. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους, κατά διαστήματα θα πέφτει χιόνι ή χιονόνερο. Στην περιοχή οι άνεμοι θα εξακολουθήσουν να πνέουν ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί και αρχικά τοπικά στα προσήνεμα παράλια μέχρι σφοδροί. Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση για να κυμανθεί πιο κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Τη Δευτέρα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος με παροδικά αυξημένες νεφώσεις, ενώ την Τρίτη ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος.

Η θερμοκρασία τη Δευτέρα δεν αναμένεται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή, αλλά την Τρίτη θα σημειώσει άνοδο, για να κυμανθεί κοντά στις μέσες κλιματολογικές τιμές.

skin-ad_2_120x600
skin-ad_2_120x600

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ