Σε ισχύ η κίτρινη προειδοποίηση μέχρι αύριο τα ξημερώματα

 Σε ισχύ η κίτρινη προειδοποίηση μέχρι αύριο τα ξημερώματα
ads-img-3

Χαμηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή.

ads_wide

Σε ισχύ τέθηκε από τις 7 το πρωί σήμερα η κίτρινη προειδοποίηση από το Τμήμα Μετεωρολογίας.

Συγκεκριμένα, η προειδοποίηση ισχύει από τις 7:00 το πρωί της 8ης Δεκεμβρίου μέχρι τις 2:00 τα ξημερώματα της 9ης Δεκεμβρίου.

Όπως αναφέρει, μεμονωμένες ισχυρές καταιγίδες αναμένεται να επηρεάζουν την περιοχή κατά διαστήματα. Η ένταση της βροχής τοπικά αναμένεται να ξεπεράσει τα 35 χιλιοστά ανά ώρα ενώ δεν αποκλείεται να πέσει και χαλάζι.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού:

Το απόγευμα ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος και αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Σε καταιγίδα δεν αποκλείεται να πέσει και χαλάζι. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοανατολικοί ως νοτιοί ασθενείς μέχρι μέτριοι 3 με 4 Μποφόρ, ενώ στις καταιγίδες θα μεταβάλλονται και θα ενισχύονται. Η θάλασσα θα είναι μέχρι λίγο ταραγμένη.

Απόψε, ο καιρός θα είναι παροδικά κυρίως συννεφιασμένος και αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, ενώ αργότερα στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους, πιθανό να πέσει χιόνι ή χιονόνερο. Οι άνεμοι θα καταστούν σταδιακά κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς, 3 Μποφόρ και παροδικά στα παράλια μέχρι μέτριοι, 4 Μποφόρ. Η θάλασσα στα δυτικά και στα βόρεια θα καταστεί αργότερα λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη ενώ στα νότια και στα ανατολικά θα είναι μέχρι λίγο ταραγμένη, για να καταστεί ωστόσο αργότερα, λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 9 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 11 στα νοτιοανατολικά παράλια, γύρω στους 13 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 3 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά αναμένεται να σχηματιστεί παγετός.

Αύριο ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος, ενώ τοπικά αυξημένες νεφώσεις αναμένεται να δώσουν αρχικά τοπικές βροχές κυρίως στα δυτικά και βόρεια και σύντομα μεμονωμένες βροχές κυρίως στο δυτικό μισό του νησιού. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους, ενδέχεται να πέσει χιόνι ή χιονόνερο. Οι άνεμοι θα πνεόυν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, μέτριοι 4 και παροδικά μέχρι ισχυροί 4 με 5 Μποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί στα δυτικά και βόρεια ταραγμένη, μέχρι ταραγμένη στα νότια και λίγο ταραγμένη στα ανατολικά παράλια. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 18 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 19 στα παράλια και γύρω στους 8 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Κυριακή ο καιρός θα είναι παροδικά κυρίως συννεφιασμένος.

Την Δευτέρα αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, ενώ την Τρίτη αναμένονται μεμονωμένες βροχές ή και καταιγίδα.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή κατά το τριήμερο για να κυμανθεί κοντά στις μέσες κλιματολογικές τιμές.

skin-ad_2_120x600
skin-ad_1_120x600

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ