ΠτΔ από Συνέδριο Ένωσης Κοινοτήτων: «Προτεραιότητα η υλοποίηση μεταρρύθμισης ΤΑ»

 ΠτΔ από Συνέδριο Ένωσης Κοινοτήτων: «Προτεραιότητα η υλοποίηση μεταρρύθμισης ΤΑ»
ads-img-2

Στο Παγκύπριο Συνέδριο της Ένωσης Κοινοτήτων Κύπρου παρευρέθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

«Προτεραιότητα της Κυβέρνησης η πετυχημένη υλοποίηση της μεταρρύθμισης της τοπικής αυτοδιοίκησης» είπε το Σάββατο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, στο Παγκύπριο Συνέδριο της Ένωσης Κοινοτήτων Κύπρου. Επεσήμανε, δε, ότι η υλοποίηση της μεταρρύθμισης έχει δεδομένο χρονοδιάγραμμα από το οποίο δεν μπορούμε να αποκλίνουμε.

ads_wide

Την ίδια ώρα ο Πρόεδρος είπε ότι η Κυβέρνηση επικεντρώνεται στη βελτίωση και διεύρυνση των κινήτρων για αντιμετώπιση της αστυφιλίας με στεγαστικά σχέδια και προώθηση υποδομών υγείας και παιδείας στην ύπαιθρο.

Απευθυνόμενος στους συμμετέχοντες και αναφερόμενος στη θεματολογία του Συνεδρίου, είπε ότι αποτελεί «ξεκάθαρη ένδειξη του γεγονότος ότι στόχος σας και προσδοκία όλων είναι η συνεχής αξιολόγηση δεδομένων προς επίτευξη του στόχου της ενίσχυσης και ανάπτυξης των δυνατοτήτων των Κοινοτήτων μας». Σημείωσε, ακόμα, ότι «από τις επόμενες δημοτικές και κοινοτικές εκλογές» οι οποίες θα διεξαχθούν τον Ιούνιο του 2024, θα πρέπει, «να λειτουργήσουμε με το νέο νομοθετικό πλαίσιο».

Εξέφρασε την άποψη ότι «τα συμπλέγματα θα δώσουν τη δυνατότητα στην κάθε κοινότητα, όσο μικρή και απομακρυσμένη και εάν είναι, να προσφέρει υπηρεσίες από κατάλληλα καταρτισμένο προσωπικό, πράγμα που η υφιστάμενη κατάσταση, δεν επιτρέπει στις πλείστες των περιπτώσεων».  «Ως Κυβέρνηση θα στηρίξουμε ουσιαστικά τη σύσταση του νέου αυτού θεσμού, τόσο με τη μεταφορά τεχνογνωσίας όσο και οικονομικά, ώστε να λειτουργήσει όσο καλύτερα γίνεται, προς όφελος των ίδιων των κοινοτήτων και ενδεχομένως, μέσα από εμπειρία και τα οφέλη που αναμένεται να αποκομίσουν οι κοινότητες από τη λειτουργία του θεσμού, να αποφασίσουμε να προχωρήσουμε στο μέλλον και σε ένα επόμενο επίπεδο που είναι η δημιουργία αγροτικών δήμων», πρόσθεσε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης.

Εξήγησε ότι στόχος είναι η ανατροπή της φθίνουσας κατάστασης που επικρατεί σε αρκετές κοινότητες, λέγοντας ότι, πέραν των στεγαστικών σχεδίων υπάρχει ανάγκη για υποδομές, ιδίως για θέματα υγείας και παιδείας, που αφορούν τις νεαρές οικογένειες.

Τέλος, εξέφρασε ευχαριστίες στην Ένωση Κοινοτήτων «για την εποικοδομητική και παραγωγική συνεργασία» με την Κυβέρνηση, εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι αυτή θα συνεχιστεί. Ευχαρίστησε, ακόμα, τους Κοινοτάρχες των κατεχόμενων χωριών, υπογραμμίζοντας ότι «η παρούσα κατάσταση πραγμάτων δεν μπορεί να αποτελεί τη λύση του Κυπριακού, δεν μπορεί να αποτελεί το μέλλον της πατρίδας μας, θα πράξουμε ό,τι είναι δυνατόν, ό,τι χρειάζεται για να δημιουργηθούν συνθήκες για επίλυση του Κυπριακού». Ευχαρίστησε, εξάλλου, και τους εκπροσώπους της Κεντρικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδας για την παρουσία τους στο Συνέδριο.

skin-ad_2_120x600
skin-ad_1_120x600

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ