Πρωταγωνιστής… το Μανταρίνι! Ο Κοινοτάρχης μιλά για την πρώτη μεγάλη Γιορτή του Αρακαπά (ΒΙΝΤΕΟ)

 Πρωταγωνιστής… το Μανταρίνι! Ο Κοινοτάρχης μιλά για την πρώτη μεγάλη Γιορτή του Αρακαπά (ΒΙΝΤΕΟ)
ads-img-2

Η πρώτη μεγάλη Γιορτή του Μανταρινιού έρχεται στον Αρακαπά αναμένοντας μικρούς και μεγάλους να ζήσουν από κοντά την μοναδική του γεύση παρέα με ένα πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα.

ads_wide
Ως ένα χωριό που είναι ιστορικά συνδεδεμένο, από τα παλαιότερα χρόνια, με το μανταρίνι, ο Αρακαπάς ανοίγει φέτος τις πόρτες του προς το κοινό, διοργανώνοντας την πρώτη του μεγάλη Γιορτή του Μανταρινού που θα εκπλήξει τους επισκέπτες του! Μιλώντας γι’ αυτή την μεγάλη γιορτή που διοργανώνεται, ο Κοινοτάρχης του Αρακαπά, Βάσος Βασιλείου, αρχικά ανέφερε στο Pitsilia Daily πως η σχέση του χωριού με το μανταρίνι ξεκίνησε συγκεκριμένα από το 1890 και πως από τότε, αποτελεί το κύριο φρούτο που καλλιεργείται από τους κατοίκους του χωριού μέχρι και σήμερα. Ως εκ τούτου, όπως εξήγησε, πάρθηκε φέτος και η απόφαση για να διοργανώσουν μια ολόκληρη μέρα αφιερωμένη στο Μανταρίνι, δίνοντας έτσι την ευκαιρία στους επισκέπτες τους, να πραγματοποιήσουν μια ολοήμερη εκδρομή στο χωριό και να απολαύσουν τα διάφορα εδέσματα που φτιάχνονται από το μανταρίνι. Όπως χαρακτηριστικά σημείωσε ο Κοινοτάρχης, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν διάφορες δραστηριότητες από τους πολιτιστικούς ομίλους του χωριού ενώ ζωντανή μουσική και Live Link από το Ράδιο Πρώτο θα αναλάβει τη διασκέδασή τους. Άξιο αναφοράς αποτελεί και το γεγονός πως για την πλήρη διοργάνωση της μεγάλης αυτής γιορτής που στήνεται στο χωριό, πέρανα από τον διοργανωτή που είναι το Κοινοτικό Συμβούλιο, συμμετέχουν και όλα τα οργανωμένα σύνολα της κοινότητας καθώς και οι ίδιοι οι κάτοικοι.

Δείτε στο πιο κάτω βίντεο όσα ανέφερε ο Κοινοτάρχης για την ιστορία του μανταρινιού, το μήνυμα που αποστέλλει προς όλους καθώς επίσης και τις ευχαριστίες που εξέφρασε:

skin-ad_1_120x600
skin-ad_1_120x600

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ