Προκηρύξεις, συμφωνίες και εργασίες που αναβαθμίζουν ακόμη περισσότερο την Κυπερούντα (ΦΩΤΟΣ)

 Προκηρύξεις, συμφωνίες και εργασίες που αναβαθμίζουν ακόμη περισσότερο την Κυπερούντα (ΦΩΤΟΣ)

Σε ρυθμούς αναβάθμισης και βελτίωσης υποδομών βρίσκεται η κοινότητα της Κυπερούντας.

ads_wide

Σύμφωνα με ανακοινώσεις, στο χωριό βρίσκονται ήδη σημαντικά έργα σε εξέλιξη τα οποία θα βελτιώσουν υφιστάμενες υποδομές καθώς επίσης και θα αναβαθμίσουν την κοινότητα με νέα σημεία.

Πρώτον, μέσα στα πλαίσια του σχεδίου ανάκαμψης και αυθεντικότητας, για έργα εμπλουτισμού του τουριστικού προϊόντος που προκηρύχθηκε από το Υφυπουργείο Τουρισμού, η κοινότητα της Κυπερούντας επιχορηγήθηκε για την κατασκευή ομοιόμορφων κιγκλιδωμάτων με κρεμαστούς ανθώνες.

Τα κιγκλιδώματα τοποθετήθηκαν σε κεντρικούς δρόμους της κοινότητας και στον παραδοσιακό πυρήνα και μαζί με τους ανθώνες τοποθετήθηκε και αυτόματο σύστημα άρδευσης. Στόχος είναι η σταδιακή  κάλυψη όλων των κεντρικών δρόμων.

Παράλληλα, συνεχίζονται οι εργασίες ανάπλασης του παραδοσιακού πυρήνα του χωριού καθώς, στο προαύλιο χώρο του μουσείου της ΕΟΚΑ τοποθετήθηκαν οι μυλόπετρες ,παλιές ζυγαριές και γενικά ότι έχει σωθεί από τους παλιούς μύλους της κοινότητας.

Από την άλλη, στις 21 Δεκεμβρίου 2023, στα γραφεία της επαρχιακής διοίκησης Λεμεσού υπογράφηκε η συμφωνία κατακύρωσης της  οικονομικής προσφοράς για την ανέγερση του νέου μουσείου φυσικής ιστορίας και αγροτικής ζωής καθώς επίσης και των ξενώνων της κοινότητας, εντός του παραδοσιακού πυρήνα. Το κόστος του έργου θα ανέλθει στα 2 εκατομμύρια 67 χιλιάδες ευρώ.

Μόλις χθες, ανακοινώθηκε και η προκήρυξη οικονομικών προσφορών για την γενική αναβάθμιση της αίθουσας πολλαπλής χρήσης Κυπερούντας, ύψους 408 χιλιάδων και 128 ευρώ. Το κόστος αυτό θα καλυφθεί από το Υπουργείο Παιδείας και οι εργασίες θα ξεκινήσουν εντός του έτους.

skin-ad_1_120x600
skin-ad_2_120x600

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ