Προειδοποιούν Τμ. Δασών και Πυροσβεστική λόγω καύσωνα

 Προειδοποιούν Τμ. Δασών και Πυροσβεστική λόγω καύσωνα
ads-img-2

Με μία κοινή ανακοίνωση, Τμήμα Δασών και Πυροσβεστική Υπηρεσία προειδοποιούν λόγω των ημερών που παρουσιάζουν υψηλές θερμοκρασίες καύσωνα.

Συγκεκριμένα, πληροφορούν το κοινό ότι οι επικρατούσες συνθήκες καύσωνα έχουν ανεβάσει κατά πολύ τον κίνδυνο έκρηξης και επέκτασης πυρκαγιών.

«Απευθύνουμε θερμότατη έκκληση προς το κοινό να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό, αποφεύγοντας πλήρως ενέργειες και δραστηριότητες που πιθανόν να προκαλέσουν πυρκαγιά, όπως η χρήση εργαλείων ή γεωργικών μηχανημάτων που παράγουν θερμότητα, σπινθήρες ή φλόγα, όπως σμυρίλιο, οξυγονοκόλληση και ηλεκτροσυγκόλληση», αναφέρουν χαρακτηριστικά.

ads_wide

Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει, επίσης, όπως αναφέρουν να δοθεί και στα προληπτικά μέτρα για την αποφυγή πρόκλησης πυρκαγιάς από τις εξατμίσεις διαφόρων ηλεκτρογεννητριών ή υδραντλιών στο ύπαιθρο. Τονίζεται ότι το κάψιμο χόρτων, αποκλαδιών και σκυβάλων απαγορεύεται και ότι το άναμμα φωτιάς οπουδήποτε στην ύπαιθρο απαγορεύεται πλην για την παρασκευή φαγητού εντός των προς τούτο ειδικά επιτρεπόμενων και διαμορφωμένων χώρων που βρίσκονται σε οργανωμένους εκδρομικούς και κατασκηνωτικούς χώρους.

Το άναμμα φωτιάς εντός των κρατικών δασών ή σε απόσταση 2km από τις παρυφές του συνιστά αδίκημα το οποίο σύμφωνα με τον περί Δασών Νόμο του 2012, τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι 10 χρόνια ή με πρόστιμο μέχρι €50.000,00 ή και τις δύο ποινές μαζί.

Όποιος αντιληφθεί καπνό ή φωτιά, παρακαλείται να τηλεφωνήσει άμεσα στο 1407 (Τμήμα Δασών) ή στο 112 (Πυροσβεστική Υπηρεσία).

skin-ad_1_120x600
skin-ad_2_120x600

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ