Πραγματοποιήθηκε στην Κυπερούντα επιστημονική Ημερίδα με θέμα «Η Ορεινή Κύπρος στα χρόνια της Αγγλοκρατίας τις δεκαετίες 1940 & 1950»

 Πραγματοποιήθηκε στην Κυπερούντα επιστημονική Ημερίδα με θέμα «Η Ορεινή Κύπρος στα χρόνια της Αγγλοκρατίας τις δεκαετίες 1940 & 1950»
ads-img-2

Οι πολύ ενδιαφέρουσες και διαφωτιστικές καταθέσεις των εκλεκτών ομιλητών εστίασαν στα όσα συνέβαιναν στην ευρύτερη περιοχή του Τροόδους τις δεκαετίες 1940 και 1950.

ads_wide

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία, το Σάββατο 25 Μαΐου 2024, στην Κυπερούντα επιστημονική Ημερίδα με θέμα «Η Ορεινή Κύπρος στα χρόνια της Αγγλοκρατίας τις δεκαετίες 1940 & 1950» που διοργάνωσε το Ίδρυμα Πολιτισμού Ορεινών Κοινοτήτων Τροόδους σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφου.

Οι πολύ ενδιαφέρουσες και διαφωτιστικές καταθέσεις των εκλεκτών ομιλητών εστίασαν στα όσα συνέβαιναν στην ευρύτερη περιοχή του Τροόδους τις δεκαετίες 1940 και 1950, αναφορικά με τη συμπεριφορά των κατοίκων της περιοχής σε πολιτικά, κοινωνικά, οικονομικά και πολιτιστικά ζητήματα.

Στην εκδήλωση απηύθυναν χαιρετισμό ο Κοινοτάρχης Κυπερούντας κος Γιώργος Παναγιώτου, η Πρόεδρος του Ιδρύματος Πολιτισμού Ορεινών Κοινοτήτων Τροόδους κα Σούλα Ζαβού, ο Πρόεδρος του Τμήματος Ιστορίας, Πολιτικής και Διεθνών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο Νεάπολις, καθηγητής κ. Μάριος Ευθυμιόπουλος και ο Επίτροπος Ορεινών Κοινοτήτων κ. Χαράλαμπος Χριστοφίνας, ενώ τίμησαν με την παρουσία τους Κοινοτάρχες, καθηγητές και σπουδαστές όπως και κόσμος από την Κυπερούντα και τις γύρω περιοχές.
Τα πρακτικά της Ημερίδας θα εκδοθούν σε συλλογικό τόμο από το Ίδρυμα Πολιτισμού Ορεινών Κοινοτήτων Τροόδους.

Δείτε την ανάρτηση

Πηγή: Ίδρυμα Πολιτισμού Ορεινών Κοινοτήτων Τροόδους

skin-ad_1_120x600
skin-ad_2_120x600

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ