Πραγματοποιήθηκε στην Άλωνα το εργαστήρι για την Ισότητα των Φύλων

 Πραγματοποιήθηκε στην Άλωνα το εργαστήρι για την Ισότητα των Φύλων
ads-img

Πρόκειται για τον πρώτο κύκλο διαλέξεων της Ακαδημίας Δια Βίου Μάθησης και Ενεργού Πολιτότητας Τροόδους.

ads_wide

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία την Τετάρτη, 10 Ιανουαρίου το πρώτο εργαστήρι διαλέξεων της Ακαδημίας Δια Βίου Μάθησης και Ενεργού Πολιτότητας Τροόδους για την Ισότητα των Φύλων με τίτλο «Εξάλειψη των στερεοτύπων και των κοινωνικών προκαταλήψεων», στην αίθουσα εκδηλώσεων “Αντρέας Αργυρού” στο χωριό Άλωνα.

Το παρών της έδωσε μεταξύ άλλων, η Επίτροπος Ισότητας των Φύλων, Τζόζη Χριστοδούλου η οποία πραγματοποίησε και έναν επικοδομοιτικό διάλογο μαζί με τους παρευρισκόμενους επί του θέματος.

Συγκεκριμένα, το Δίκτυο Κοινωνικής Στήριξης Ορεινών Περιοχών (ΔΚΣΟΠ) αποτελεί ένα μη κερδοσκοπικό οργανισμό, ο οποίος – κινητοποιώντας επιστημονικές ομάδες και εμπειρογνώμονες – υλοποιεί μια ολοκληρωμένη Στρατηγική για την κοινωνική και παραγωγική αναζωογόνηση των ορεινών κοινοτήτων.

Στο παρόν στάδιο το Δίκτυο, θεωρώντας ότι κοινωνική στήριξη και ευημερία σημαίνει επένδυση σε ανθρώπους, κτίσιμο δεξιοτήτων, καθώς και αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης, προωθεί τη λειτουργία του θεσμού της «Ακαδημίας Δια Βίου Μάθησης και Ενεργού Πολιτότητας Τροόδους», μια πρωτοβουλία που αποσκοπεί στην προώθηση μιας κουλτούρας συνεχούς εκπαίδευσης και εμπλοκής των πολιτών στις ορεινές κοινότητές μας.

Στο πλαίσιο αυτό, πραγματοποιήθηκε και ο Πρώτος Κύκλος Διαλέξεων της Ακαδημίας, η οποία θα εμβαθύνει στο κρίσιμο ζήτημα της “Ισότητας των Φύλων: Εξάλειψη των στερεοτύπων και των κοινωνικών προκαταλήψεων”.

Ο Πρώτος Κύκλος Διαλέξεων έχει σχεδιαστεί για να προωθήσει το δικαίωμα στην ίση μεταχείριση και τις ίσες ευκαιρίες, υποστηρίζοντας μια κοινωνία χωρίς διακρίσεις και προκαταλήψεις.

Οι διαλέξεις έχουν προγραμματιστεί να πραγματοποιηθούν μεταξύ Οκτωβρίου 2023 και Μαρτίου 2024, σε όλα τα συμπλέγματα κοινοτήτων του Τροόδους (συνολικά 10 εργαστήρια).

Το πρόγραμμα κάθε εργαστηρίου περιλαμβάνει δύο (2) μέρη.

Στο πρώτο μέρος γίνεται παρουσίαση για την ανάπτυξη του θέματος από προσωπικότητα, ερευνητικό/ακαδημαϊκό ινστιτούτο ή κοινωνικό φορέα, με εμπειρία σε θέματα ισότητας των φύλων.

Στο δεύτερο μέρος θα διεξάγεται ποιοτική έρευνα (μέσα από ομάδες εστιασμένης συζήτησης.

Η κοινή προσπάθεια και οι συνέργειες με το Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής και το Εργαστήριο Σπουδών Φύλου του Παντείου Πανεπιστημίου, το Μεσογειακού Ινστιτούτου Μελετών Κοινωνικού Φύλου (MIGS), το Ίδρυμα για την Προώθηση της Ισότητας “ΥΠΑΤΙΑ” και της AIPFE Κύπρου (Association Internationale pour la Promotion des Femmes d’Europe), μαζί με την ανεκτίμητη συμβολή της Δρ Μαρίας Χατζηπαύλου, υπογραμμίζουν τη βαρύτητα και τη σημασία αυτής της πρωτοβουλίας. 

skin-ad_2_120x600
skin-ad_1_120x600

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ