Πλήθος πιστών επισκέφθηκε την Μονή Οσίου Αββακούμ για την 4ημερη Ιερά Πανήγυρη (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟΣ)

 Πλήθος πιστών επισκέφθηκε την Μονή Οσίου Αββακούμ για την 4ημερη Ιερά Πανήγυρη (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟΣ)
ads-img-3

Επισκέφθηκαν την Ιερά Μονή και οι Μητροπολίτες Μόρφου, Πάφου και Βόστρων.

ads_wide

Αρκετοί ήταν οι πιστοί που επισκέφθηκαν το τετραήμερο που μας πέρασε, από την Παρασκευή 1η Δεκεμβρίου μέχρι και την Δευτέρα, 4 Δεκεμβρίου την Ιερά Μονή Οσίου Αββακούμ στο Φτερικούδι ενόψει της Ιεράς Πανήγυρης με τις γιορτές των Αγίων Πορφυρίου και Καυσοκαλυβίτου.

Κατά τις τέσσερις αυτές ημέρες, τέθηκαν σε προσκύνημα ο Τίμιος και θαυματουργός Σταυρός του Αγίου Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτου, της Τιμίας Κάρας και της λάρνακας με τα χαριτόβρυτα λείψανα του Αγίου Αββακούμ.

Από την πρώτη μέχρι και τη τελευταία ημέρα προσκυνήματος, οι πατέρες σταύρωναν όσους πιστούς επισκέπτονταν την Μονή, από το πρωί μέχρι και αργά το βράδυ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ευλαβείς Χριστιανοί, από όλα τα μέρη της Κύπρου και του εξωτερικού, μαζί τους και πολλοί νέοι, κατέκλυσαν την Ιερά Μονή τόσο κατά τον Πανηγυρικό Εσπερινό όσο και κατά την Αγρυπνία που τελέστηκε στο ταφικό Παρεκκλήσιο του Προφήτου Αββακούμ.

Σημαντικές ήταν και οι επισκέψεις των Μητροπολιτών Νεόφυτου Μόρφου και Πάφου κ. Τυχικού το Σάββατο, 2 Δεκεμβρίου καθώς και του Μητροπολίτη Βόστρων Τιμόθεου Μαργαρίτη την Κυριακή, 3 Δεκεμβρίου.

Κατά τη διάρκεια του κηρύγματός του ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Μόρφου κ. Νεόφυτος αφού ευχαρίστησε τον οικείο Ποιμενάρχη Μητροπολίτη Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐα, για την σχετική άδεια και ευλογία να παρευρεθεί στις πανηγυρικές κατανυκτικές ακολουθίες, αναφέρθηκε και για τις μορφές των τριών αυτών μεγάλων Αγίων που έζησαν σε διαφορετικούς χρόνους.

Στην επίσκεψή του ο Μητροπολίτης Πάφου, αναφέρθηκε κατά το κήρυγμα του στις μορφές και την ασκητική ζωή των Αγίων Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτου και του Οσίου Αββακούμ του θαυματουργού όπου έζησε και αγίασε στα μέρη αυτά της Καλαμιθάσης που σήμερα βρίσκεται η αρτιγέννητος Ιερά Μονή του.

Όσον αφορά την επίσκεψη του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Βόστρων κ. Τιμοθέου την Κυριακή, 3 Δεκεμβρίου, κήρυξε τον Θείο λόγο στο πολυπληθές εκκλησίασμα της Ιεράς Μονής.

Επιπλέον, καθ όλη τη διάρκεια της Iεράς Πανήγυρης και τις τέσσερις ημέρες, η Μονή προσέφερε κεράσματα και ψαρόσουπα σε όλους τους επισκέπτες της.

Κήρυγμα Μητροπολίτου Μόρφου κ. Νεοφύτου κατά τον Πανηγυρικό Εσπερινό:

skin-ad_2_120x600
skin-ad_1_120x600

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ