Όταν ο αείμνηστος Αρχιμανδρίτης Κυπριανός Αψερός έψαλλε το απολυτίκιο της εορτής των Εισοδίων της Θεοτόκου (ΒΙΝΤΕΟ)

 Όταν ο αείμνηστος Αρχιμανδρίτης Κυπριανός Αψερός έψαλλε το απολυτίκιο της εορτής των Εισοδίων της Θεοτόκου (ΒΙΝΤΕΟ)

Γεννήθηκε στο χωριό Μάμμαρι, της επαρχίας Λευκωσίας, στις 18 Ιανουαρίου 1935. Φονεύθηκε στις 25 Νοεμβρίου 1958 σε ενέδρα που του έστησαν Άγγλοι στρατιώτες, στα Αγρίδια.

ads_wide

Με αφορμή την Μεγάλη Εορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου, της 21ης Νοεμβρίου, η κοινότητα του Αγρού διοργανώνει στο χωριό ένα Μεγάλο Πανηγύρι.

Αυτό επικρατεί εδώ και χρόνια, λόγω και της ενορίας της Παναγίας Αγρού που διετέλεσε ως Θρησκευτικός Ηγέτης προσφέροντας ένα τεράστιο έργο, ο αείμνηστος Αρχιμανδρίτης Κυπριανός Αψερός.

Μία ανάρτηση στο Facebook των «Παραδοσιακών Αλλαντικών Αγρού Καυκαλιά», με τον Πάτερ Κυπριανό να ψάλλει το απολυτίκιο της εορτής των Εισοδίων της Θεοτόκου μπροστά από την σπάνια εικόνα της Παναγίας- η οποία κατά την παράδοση εικονογραφήθηκε από τον Απόστολο Λουκά- δεν μπορεί να δημιουργήσει τίποτα άλλο πέραν της συγκίνησης.

Παράλληλα, μέσα από το βίντεο, ο αείμνηστος Αρχιμανδρίτης Κυπριανός Αψερός εξιστορεί το πώς αυτή η σπάνια εικόνα της Παναγίας κατέληξε σήμερα να βρίσκεται από την Κύζικο της Μικράς Ασίας, στην Κύπρο και συγκεκριμένα στον Αγρό.

Δείτε το βίντεο:

skin-ad_2_120x600
skin-ad_1_120x600

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ