«Ως τωρά τηλεφωνούν μου…» – Ο πραματευτής Γιαννής που γύριζε όλα τα χωριά της Πιτσιλιάς (ΒΙΝΤΕΟ)

 «Ως τωρά τηλεφωνούν μου…» – Ο πραματευτής Γιαννής που γύριζε όλα τα χωριά της Πιτσιλιάς (ΒΙΝΤΕΟ)
ads-img

Ο κύριος Γιαννής, ο γνωστός σε όλους πραματευτής της Πιτσιλιάς, μας μίλησε για τη δουλειά του πραματευτή, πώς ήταν παλιά και πώς άλλαξαν τα πράγματα σήμερα.

ads_wide

Κάνοντας μια πρωινή βόλτα στον πανέμορφο Αγρό, συναντήσαμε εκεί στα παραδοσιακά του δρομάκια τον 92χρονο, σήμερα, κύριο Γιαννή, που όλοι τον γνωρίζουν ως τον πραματευτή της Πιτσιλιάς.

Αφού ανταλλάξαμε λίγες κουβέντες, του ζητήσαμε να μας περιγράψει πως ήταν το επάγγελμα με το οποίο ασχολείτο για τόσα χρόνια και τι έχει να θυμάται από αυτό.

Με ένα χαμόγελο και μια γλυκιά διάθεση, ο κύριος Γιαννής, μας εξιστόρησε τις εμπειρίες του, επισκεπτόμενος σχεδόν όλα τα χωριά της Πιτσιλιάς από τα οποία περνούσε και πουλούσε την πραμάτια του. Μας μίλησε, παράλληλα, και για τα προϊόντα που είχαν την μεγαλύτερη ζήτηση τότε από τις κυρίες των χωριών.

Το σύνθημα ότι έφτασε στο χωριό; Μία απλή «πουρού» από το αυτοκινητάκι του και όλοι όσοι ενδιαφέρονταν να ψωνίσουν, έβγαιναν στον δρόμο…

Φανερά ευχαριστημένος από την πορεία του, ο 92χρονος κύριος Γιαννής, μας περιέγραψε την αγάπη του κόσμου που μέχρι και σήμερα συνεχίζει να δέχεται και την οποία αποκόμισε μέσα από αυτή την δουλειά.

Δείτε όλα όσα ανέφερε στο πιο κάτω βίντεο:

skin-ad_1_120x600
skin-ad_1_120x600

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ