Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες κατασκευής γηπέδου mini football στον Ασκά (ΦΩΤΟΣ)

 Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες κατασκευής γηπέδου mini football στον Ασκά (ΦΩΤΟΣ)

Πρόκειται για ένα έργο που αποσκοπεί στην περεταίρω αναβάθμιση της περιοχής.

ads_wide

Στις εγκαταστάσεις του γηπέδου mini football στον Ασκά παρευρέθηκε σήμερα το Pitsilia Daily, έργο του οποίου οι εργασίες κατασκευής έχουν πλέον ολοκληρωθεί.

Σύμφωνα, μάλιστα, με πληροφορίες, πολύ σύντομα το γήπεδο mini football αναμένεται να τεθεί στη διάθεση του κοινού και η λειτουργία του να αποτελέσει γεγονός, όχι μόνο για τον Ασκά καθώς θα εξυπηρετεί την ευρύτερη περιοχή.

Δείτε φωτογραφίες από το σημείο: 

Όσα είχε δηλώσει για το έργο ο ΠτΔ κατά την κατάθεση του θεμέλιου λίθου

Υπενθυμίζεται ότι, τον περασμένο Μάιο, είχε πραγματοποιηθεί η κατάθεση του θεμέλιου λίθου του έργου κατασκευής γηπέδου mini football και βοηθητικών εγκαταστάσεων στον Ασκά.

Κατά την παρουσία του, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, τόνισε ότι δίνεται ιδιαίτερη σημασία στις ορεινές περιοχές.

Αρχικά, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέφερε ότι «μπαίνουμε πλέον επίσημα σε τροχιά υλοποίησης ενός έργου πραγματικά χρήσιμου για την περιοχή και κυρίως για τη νεολαία των κοινοτήτων της». «Η παρουσία μας εδώ αποδεικνύει το πραγματικό μας ενδιαφέρον για τις κοινότητές μας», πρόσθεσε.

Αφού αναφέρθηκε στα οφέλη του αθλητισμού στον άνθρωπο, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης ανέφερε ότι στόχος της διακυβέρνησής του είναι να συμβάλει ουσιαστικά στην αναβάθμιση του βιοτικού επιπέδου των πολιτών της πατρίδας μας, δίνοντας μεγαλύτερη και ιδιαίτερη σημασία στις απομακρυσμένες ορεινές περιοχές.

Τόνισε ότι «η χαρά μας σήμερα είναι διπλή, όχι μόνο γιατί μέσω της ανέγερσης των αθλητικών αυτών υποδομών προάγουμε τον αθλητισμό, αλλά και γιατί βάζουμε τις βάσεις για περαιτέρω αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων, τόσο της ίδιας της κοινότητας Ασκά, όσο και των γειτονικών κοινοτήτων».

«Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι νέοι μας είναι το θέμα της στέγασης», σημείωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, προσθέτοντας ότι «πρέπει να ενθαρρύνουμε τους νέους μας να έρθουν σε αυτές τις περιοχές δίδοντας την απαραίτητη σημασία στη δημιουργία βασικών υποδομών που αφορούν, μεταξύ άλλων, και την παιδεία, αλλά και παρέχοντας την ευκαιρία στα παιδιά να απασχολούνται στον ελεύθερο χρόνο τους έχοντας τις κατάλληλες εγκαταστάσεις και υποδομές, όπως έχουν και τα παιδιά στις πόλεις».

«Μέσα από συγκεκριμένο σχεδιασμό, η δική μας διακυβέρνηση δίνει ιδιαίτερη σημασία στην αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών στις ορεινές μας περιοχές», συνέχισε.

Ακόμη, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης ευχαρίστησε τις Κοινότητες Ασκά, Παλαιχωρίου, Απλικίου, Άλωνας, Φτερικουδίου, Φαρμακά και Καμπιού που με τη μεταξύ τους συνεργασία, αλλά και με τον Κυπριακό Οργανισμό Αθλητισμού και το Υπουργείο Εσωτερικών, κατάφεραν να θέσουν το εν λόγω έργο σε τροχιά υλοποίησης.

Επιπλέον, υπογράμμισε ότι «η πολιτεία θα είναι πάντα αρωγός και υποστηρικτής στην προώθηση του οράματος της Κοινότητας για προαγωγή του αθλητισμού που ως ιδεώδες κοινωνικοποιεί και συνδέει με δεσμούς ομαδικότητας και φιλίας τους ανθρώπους».

«Οι αθλητικές εγκαταστάσεις όπως αυτήν που σήμερα εγκαινιάζουμε τις εργασίες υλοποίησής της, είναι ένα ακόμα βήμα προς την επίτευξη του μεγάλου κοινωνικού στόχου που θέσαμε να εθιστεί η νεολαία μας στον έντιμο αγώνα, στο μέτρο και στην εγκράτεια και όχι στις ουσίες και ό,τι άλλο επιβλαβές για την ίδια», επεσήμανε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Καταληκτικά, ανέφερε ότι «αυτή η επένδυση αποτελεί την απαρχή για την υλοποίηση και άλλων παρόμοιων έργων τα οποία θα συνδράμουν στην ολοκλήρωση του οράματος της δικής μας διακυβέρνησης, έτσι ώστε να υπάρχουν στις ορεινές μας περιοχές όλες εκείνες οι προσφερόμενες υπηρεσίες για να γίνουν οι κοινότητες ελκυστικές στα νέα ζευγάρια».

skin-ad_1_120x600
skin-ad_1_120x600

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ