Ολιστικές λύσεις, προσβάσιμες σε όλους και καλλιέργεια περιβαλλοντικής συνείδησης (ΒΙΝΤΕΟ)

 Ολιστικές λύσεις, προσβάσιμες σε όλους και καλλιέργεια περιβαλλοντικής συνείδησης (ΒΙΝΤΕΟ)

Απαραίτητη η ενημέρωση του κοινού και η προκήρυξη νέων χορηγιών για την επίτευξη των στόχων του 2050.

ads_wide

Ο CEO του Ομίλου Green Energy, κύριος Γιώργος Γεωργίου, σε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη, μιλάει για τον καθετοποιημένο Όμιλο και τις ολοκληρωμένες λύσεις εξοικονόμησης ενέργειας από ΑΠΕ και την αναγκαιότητα ενημέρωσης του κοινού από κρατικούς και ιδιωτικούς φορείς.

Ερωτηθείς για το ποια είναι τα οφέλη που προσφέρει η εξοικονόμηση ενέργειας στα κτήρια, δήλωσε πως οι καταναλωτές μπορούν να επωφεληθούν οικονομικά. Τα υφιστάμενα κυβερνητικά κίνητρα είναι πολύ ελκυστικά αλλά απαιτείται η σχετική ενημέρωση του κοινού καθώς επίσης και η προκήρυξη χορηγιών για 100% κάλυψη στην αποθήκευση ενέργειας.

Συνεχίζοντας, τόνισε ότι η καλλιέργεια περιβαλλοντικής συνείδησης προηγείται της αξιοποίησης κινήτρων. Με λίγα λόγια, εάν οι καταναλωτές ενημερωθούν επαρκώς σχετικά με τις ΑΠΕ, τότε δεν θα χρειάζονται κίνητρα για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών, την εκμετάλλευση της ηλεκτροκίνησης και άλλων. Ο Όμιλος, σύμφωνα με τον κ. Γεωργίου, κινείται προς αυτό τον στόχο έμπρακτα. Έχει προχωρήσει σε μια σειρά ενεργειών, όπως η καμπάνια Ride to Green. Η εκστρατεία υλοποιείται σε συνεργασία με την Nextbike by TIER Cyprus, με στόχο την καλλιέργεια κουλτούρας και περιβαλλοντικής συνείδησης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ενέργεια είχε ως αφετηρία τον Μάρτιο του 2024 και θα ολοκληρωθεί τον Οκτώβριο. Περιλαμβάνει επισκέψεις σε σχολεία, ποδηλατικές διαδρομές, τη φύτευση 10.000 δέντρων σε πυρόπληκτες περιοχές και τον καθαρισμό παραλιών σε όλη την ελεύθερη Κύπρο.

Δείτε όλη την συνέντευξη

skin-ad_1_120x600
skin-ad_1_120x600

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ