Ο Πάτερ Αγριδιών μας παρουσιάζει όσα διασώθηκαν από το εκκλησάκι Προφήτη Ηλία που κατεδαφίστηκε

 Ο Πάτερ Αγριδιών μας παρουσιάζει όσα διασώθηκαν από το εκκλησάκι Προφήτη Ηλία που κατεδαφίστηκε
ads-img-3

Κατάφεραν να διασώσουν και να κρατήσουν ζωντανά μέχρι σήμερα, παλιά εκκλησιαστικά κειμήλια του 16ου αιώνα και ακόμη παλαιότερα.

ads_wide

Βρεθήκαμε στην κοινότητα των Αγριδιών και συγκεκριμένα στον μεγάλο ναό του Προφήτη Ηλία που αποτελεί μία εκ των δύο εκκλησιών του χωριού.

Εκεί, συναντήσαμε τον Πάτερ Χρίστο Βασιλείου, ιερέα του χωριού, ο οποίος μας μίλησε για το παλιό εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία που κατεδαφίστηκε για να φτιαχτεί η μεγάλη εκκλησία που υπάρχει σήμερα στο χωριό.

Όπως μας εξήγησε, χωριανοί, κατάφεραν τότε να διασώσουν και να διαφυλάξουν παλιά εκκλησιαστικά κειμήλια που υπήρχαν στο εκκλησάκι αυτό τα οποία, μάλιστα, κατά τον κατεδαφισμό, κινδύνεψαν να καούν μαζί με άλλα αντικείμενα που αφαιρέθηκαν από το εκκλησάκι.

Ανάμεσα σε αυτά που διασώθηκαν, εικόνες που χρονολογούνται προ 16ου αιώνα καθώς και το εικονοστάσι το οποίο ξεχωρίζει για τον σχεδιασμό του.

Όλα τους, τοποθετήθηκαν μέσα σε βιτρίνες, στον επάνω όροφο της νέας εκκλησίας του Προφήτη Ηλία και αποτελούν το Εκκλησιαστικό Μουσείο του χωριού, στο οποίο προστέθηκαν και άλλα εκκλησιαστικά κειμήλια.

Δείτε ολόκληρο το βίντεο του Pitsilia Daily από την εκκλησία του Προφήτη Ηλία στα Αγρίδια και τον πάτερ Χρίστο:

-Δείτε επίσης: Ξενάγηση στο χωριό από τον Κοινοτάρχη Αγριδιών – Μας παρουσιάζει έργα και ενημερώνει για τα επόμενα

skin-ad_1_120x600
skin-ad_2_120x600

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ