Ο Μητροπολίτης Λεμεσού στο χωριό Αγίου Παύλου για την Μεγάλη Εορτή των Αποστόλων Πέτρου και Παύλου (video)

 Ο Μητροπολίτης Λεμεσού στο χωριό Αγίου Παύλου για την Μεγάλη Εορτή των Αποστόλων Πέτρου και Παύλου (video)

Σήμερα η μεγάλη εορτή των Αποστόλων Πέτρου και Παύλου με το χωριό της Πιτσιλιάς, Άγιος Παύλος Λεμεσού, να βρίσκεται σε κλίμα εορτασμών.

Μεγάλη μέρα η σημερινή καθώς είναι η μεγάλη εορτή των Αποστόλων Πέτρου και Παύλου και ως εκ τούτου, γιορτάζει ολόκληρο το χωριό της Πιτσιλιάς, Άγιος Παύλος Λεμεσού που βρίσκεται σε κλίμα εορτασμών.

ads_wide

Στο χωριό χθες, τελέστηκε ο Εσπερινός των Αγίων Πέτρου και Παύλου μαζί με τον Πανιερώτατο Μητροπολίτη Λεμεσού Αθανάσιο.

Δείτε βίντεο:

Μουσική βραδιά στο χωριό του Αγίου Παύλου

Μία Μουσική Βραδιά διοργανώνει το Κοινοτικό Συμβούλιο Αγίου Παύλου σήμερα το βράδυ, με αφορμή τον Εορτασμό των Αποστόλων Πέτρου και Παύλου.

Ένα τετραμελές μουσικό σχήμα θα βρίσκεται στο Πάρκο του χωριού «Παύλο Ανδρέου», από τις 8 το βράδυ, χαρίζοντας μία αξέχαστη μουσική βραδιά.

Αξίζει να αναφερθεί ότι στο χώρο θα πωλείται φαγητό και ποτό ενώ θα προσφέρονται, δωρεάν, λουκουμάδες και φρούτα της εποχής.

Οι Αποστόλοι Πέτρου και Παύλου

Ο Απόστολος Παύλος η ηρωικότερη αποστολική μορφή της πρώτης Χριστιανικής περιόδου, υπήρξε ο κατ’ εξοχήν Απόστολος των Εθνών, ο μοναδικός διδάσκαλος και ο σπουδαιότερος παιδαγωγός της Οικουμένης, ο εκκλησιαστικός αγωνιστής καυ φυτουργός της Εκκλησίας. Οι Πατέρες της Εκκλησίας εκφράζονται με το μεγαλύτερο θαυμασμό και εξυμνούν με τα καλύτερα λόγια την προσωπικότητά του, το καταπληκτικό ιεραποστολικό έργο του και τη μοναδική διδασκαλία του. Μάλιστα ο κυριότερος ερμηνευτής του, ο Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος, εκ των κορυφαίων πατέρων της Εκκλησίας, εύστοχα τον χαρακτηρίζει ως «τὸν πρῶτον μετὰ τὸν Ἕνα» και συνιστά «μὴ θαυμάζειν μόνον ἀλλὰ καὶ μιμεῖσθαι τὸ ἀρχέτυπον τοῦτο τῆς ἀρετῆς». Άριστος γνώστης της ελληνικής γλώσσας και παιδείας, έφερε το αληθινό φως της θεογνωσίας, το φως του Ευαγγελίου από την Ανατολή στη Δύση.

Ο Απόστολος Παύλος εγεννήθηκε στην Ταρσό της Κιλικίας, μεταξύ των ετών 5 – 15 μ.Χ., από Ιουδαίους γονείς της φυλής Βενιαμίν, η οποία μαζί με τη φυλή του Ιούδα θεωρούνται οι μόνες καθαρές φυλές. Κατείχε τη ρωμαίκή υπηκοότητα από τον πατέρα του, ο οποίος ήταν Ρωμαίος πολίτης, δικαίωμα το οποίο απέκτησε και ο ίδιος και από το οποίο φαίνεται ότι ο κάτοχός του καταγόταν από τα ανώτερα στρώματα της κοινωνίας της Κιλικίας. Στο εβραϊκό του αρχικό όνομα Σαούλ ή Σαύλος, κατά τη γνωστή τότε συνήθεια των Ιουδαίων της διασποράς να χρησιμοποιούν διπλή ονομασία, προστέθηκε αργότερα δεύτερο όνομα – και ως Ρωμαίος πια πολίτης – το χρησιμοποιούμενο στις Πράξεις ελληνικό ή ρωμαϊκό όνομα Παύλος, ομόηχο του Ιουδαϊκού Σαύλος (Σαύλος – Παύλος). Η δεύτερη ονομασία δεν ήταν ασυνήθης ενέργεια στις ευκατάστατες και οπωσδήποτε σημαντικές ρωμαϊκές οικογένειες.

skin-ad_1_120x600
skin-ad_2_120x600

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ