Νεφώσεις, βροχές και καταιγίδα αναμένεται σήμερα στα ορεινά

 Νεφώσεις, βροχές και καταιγίδα αναμένεται σήμερα στα ορεινά

Ασθενής χαμηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή.

ads_wide

Αρχικά σήμερα, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ενώ παροδικά θα παρατηρείται τοπικά αυξημένη νέφωση.

Προοδευτικά ωστόσο, θα αναπτύσσονται νεφώσεις, οι οποίες αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές και πιθανό και μεμονωμένη καταιγίδα, ιδιαίτερα στα ορεινά και σε περιοχές στα δυτικά και στα νότια της οροσειράς του Τροόδους και αργότερα και σε περιοχή στο εσωτερικό αλλά και στα ανατολικά. Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί και σταδιακά στα δυτικά μέχρι νοτιοδυτικοί, ασθενείς, 3 Μποφόρ, για να στραφούν μέχρι το απόγευμα σε κυρίως νοτιοδυτικούς ως βορειοδυτικούς, ασθενείς μέχρι μέτριους, 3 με 4 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 31 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 29 στα παράλια και γύρω στους 20 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Το βράδυ, ο καιρός θα είναι καταστεί κυρίως αίθριος, ενώ τοπικά στα παράλια, θα παρατηρούνται παροδικά αυξημένες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν καταβατικοί, ασθενείς, 3 Μποφόρ. Η θάλασσα θα παραμείνει ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 17 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 19 στα παράλια και γύρω στους 11 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Παρασκευή, ο καιρός αρχικά θα είναι κυρίως αίθριος, ωστόσο προοδευτικά θα αναπτύσσονται νεφώσεις οι οποίες αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές και καταιγίδες, ιδιαίτερα στα ορεινά και στο εσωτερικό. Η θερμοκρασία, δεν αναμένεται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Το Σάββατο, κατά τις μεσημβρινές ώρες και μετά, αναμένονται μεμονωμένες βροχές και καταιγίδες, ιδιαίτερα στα ορεινά, στα βόρεια αλλά και στο εσωτερικό. Η θερμοκρασία, δεν αναμένεται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Την Κυριακή, ο καιρός θα είναι παροδικά κυρίως συννεφιασμένος και αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση, για να κυμανθεί πιο κάτω από τις εποχικές μέσες κλιματολογικές τιμές.

skin-ad_2_120x600
skin-ad_1_120x600

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ