Νέα κίτρινη προειδοποίηση για σήμερα – Έρχονται καταιγίδες

 Νέα κίτρινη προειδοποίηση για σήμερα – Έρχονται καταιγίδες
ads-img

Σε ισχύ κίτρινη προειδοποίηση για καταιγίδες από τις 10 το πρωί.

ads_wide

Κίτρινη προειδοποίηση εξέδωσε η Μετεωρολογική Υπηρεσία για σήμερα με ισχύ από τις 10 το πρωί έως και τις έξι το απόγευμα.

Στην προειδοποίηση αναφέρεται ότι μεμονωμένες καταιγίδες αναμένεται να επηρεάσουν κατά διαστήματα το νησί και ιδιαίτερα περιοχές στα δυτικά, στα νότια και ορεινά αλλά και στο εσωτερικό.

Πιθανό να πέσει και χαλάζι και η ένταση της βροχής αναμένεται να κυμανθεί μεταξύ 35 και 55 χιλιοστών ανά ώρα.

Aναλυτικά η πρόγνωση του καιρού

Σήμερα, αρχικά, θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες νεφώσεις που αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές, κυρίως στα ορεινά και βόρεια. Σταδιακά ο καιρός θα καταστεί μερικώς συννεφιασμένος και παροδικά κυρίως συννεφιασμένος και, κυρίως κατά τις μεσημβρινές και πρώτες απογευματινές ώρες, αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, με τα φαινόμενα να εξασθενούν αργά το απόγευμα. Τα φαινόμενα τοπικά αναμένονται να είναι έντομα, ενώ σε καταιγίδα πιθανό να πέσει χαλάζι. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί, αρχικά ασθενείς 3 και αργότερα μέχρι μέτριοι 3 με 4 Μποφόρ, ενώ σε καταιγίδα οι άνεμοι θα ενισχύονται. Η θάλασσα θα είναι μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 30 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 29 στα νοτιοανατολικά και βόρεια παράλια, γύρω στους 28 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 18 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, παρόλο που κυρίως στα βόρεια παράλια θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες νεφώσεις που πιθανό να δώσουν μεμονωμένη βροχή. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, ασθενείς, 2 με 3 Μποφόρ και η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 17 βαθμούς στο εσωτερικό και στα βόρεια παράλια, γύρω στους 19 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 11 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Τετάρτη, κατά τις μεσημβρινές ώρες, τοπικά αυξημένες νεφώσεις, αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές ή και σύντομη καταιγίδα, κυρίως στα ορεινά και περιοχές νοτίως του Τροόδους. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο, για να κυμανθεί κοντά στις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Την Πέμπτη, το μεσημέρι και το απόγευμα, θα παρατηρούνται παροδικά αυξημένες νεφώσεις που πιθανό να δώσουν μεμονωμένη βροχή, κυρίως στα ορεινά. Η θερμοκρασία δεν αναμένεται αξιόλογη μεταβολή, για να κυμανθεί κοντά στις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Την Παρασκευή, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Η θερμοκρασία δεν αναμένεται αξιόλογη μεταβολή, για να κυμανθεί κοντά στις μέσες κλιματολογικές τιμές.

skin-ad_2_120x600
skin-ad_2_120x600

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ