Μεταρρύθμιση Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Κοινότητες μιας Νέας Εποχής

 Μεταρρύθμιση Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Κοινότητες μιας Νέας Εποχής

Θα πάμε μπροστά η θα πάμε πίσω;

ads_wide

Η μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι πια γεγονός.

Με τα καλά και τα κακά της, εμείς οι εκλεγέντες Πρόεδροι των Κοινοτήτων πρέπει να ανεβάσουμε μανίκια. Μπορεί να υπάρχουν αρνητικά και δυσκολίες εμείς όμως πρέπει να επικεντρωθούμε στα θετικά πάνω στα οποια χρειάζεται να κτίσουμε.

Καθοριστικό σημείο θα αποτελέσουν οι εκλογές για την ανάδειξη των προέδρων και αντιπροέδρων των συμπλεγμάτων και σίγουρα οι εκλογές για ανάδειξη του προέδρου της Ένωσης Κοινοτήτων Λεμεσού. Βασικό κριτήριο της καθε μιάς και του κάθε ενός από εμάς θα πρέπει να είναι η ικανότητα, το μεράκι, το πάθος, το όραμα, και οι δυνατότητες του κάθε υποψηφίου.

Η διαχείρηση θεμάτων και προβλημάτων στα συμπλέγματα σίγουρα θα καθορίσουν τον βαθμό επιτυχίας του κάθε συμπλέγματος και το χρόνο τον οποίο θα χρειαστεί το καθένα για να λειτουργήσει σωστά και θετικά για τον κάθε πολίτη, όπως ο νόμος το ορίζει. Σίγουρα η εναρμόνιση θα καθυστερήσει αφού τα δυόμισι χρόνια που δόθηκαν ως παράταση στα προηγούμενα συμβούλια για ετοιμασία της νέας μορφής τοπικής αυτοδιοίκησης, δεν απέδωσαν.

Στην πρώτη αυτή προσπάθεια για μεταρρύθμιση, ο ρόλος της Ένωσης Κοινοτήτων Λεμεσού, θα είναι καταλυτικός. Τη νέα ηγεσία της Ένωσης κρίνεται αναγκαίο να χαρακτηρίζει η φρεσκάδα, η ανανέωση, η υπομονή, η επιμονή, και σίγουρα η εμπειρία και το πάθος. Το παλιό σε αυτή τη συγκυρία δεν θα μπορέσει να ανταποκριθεί. Η ζωντάνια και ο ερχομός του καινούργιου θα έρθει με μια νέα ηγεσία χωρίς τα βαρίδια του παρελθόντος και με νέα όνειρα. Το παλιό, στα 14 χρόνια που πέρασαν, έκανε αυτό που μπορούσε και δεν είναι δυνατό να φέρει κάτι διαφορετικό.

Η νέα ηγεσία θα πρέπει να στρατεύσει τον καθένα μας στην νέα πορεία. Θα πρέπει να σταθεί δίπλα στις νεοεκλεγέντες κοινοτικές αρχές. Θα πρέπει να στηρίξει τις μικρές ή φτωχές κοινότητες ώστε μέσα στο σύμπλεγμά τους να πορεύονται στους ίδιους ρυθμούς σε σχέση με τις μεγαλύτερες. Θα πρέπει να αναπτύξει το αίσθημα του «ΑΝΗΚΩ» στην καθε κοινότητα του συμπλέγματος ώστε τα έργα που θα υλοποιούνται στην κάθε κοινότητα να είναι συμπληρωματικά και όχι όμοια με των άλλων κοινοτήτων.

Βασικός ρόλος λοιπόν της Ένωσης Κοινοτήτων θα είναι η συνεχής ενημέρωση, η ανάπτυξη πνεύματος μονάδος για το κάθε σύμπλεγμα , οι επκαιδευτικές εκδρομές στη Κύπρο και το εξωτερικό, ο σεβασμός εκ μέρους της ‘Ενωσης των μελών της, η στήριξη των Προέδρων έτσι ώστε να ανεβάσουμε όσο πιο ψηλά μπορούμε το γόητρο και την υπερηφάνεια του καθενός. Επιβάλλεται επίσης η άντληση Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων ούτως ώστε να επέλθει η ανάπτυξη στις κοινότητες.

Επιπλέον, στόχος είναι η επίλυση χρόνιων θεμάτων τα οποία έχουν παγώσει εδώ και χρόνια χωρίς καμία απολύτως αντίδραση από την Ένωση Κοινοτήτων Λεμεσού. Οι πρόεδροι δεν είναι κλωτσοσκούφι κανενός, δεν είναι ζητιάνοι, δουλεύουν πολύ σκληρά και ξελασπώνουν το κρατος, και ΝΑΙ αμοίβονται με ψίχουλα. Να πούμε ότι η αντιμισθία του κοινοταρχη κυμαίνεται απο 500 μέχρι 1100 ευρω και αυτή η αντιμισθία υπάρχει απο το 2008 ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΑΝΑΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ.

Φίλες και φίλοι Προέδροι, θέλουμε ηγεσία στην Ένωση Κοινοτήτων που θα μας πάρει μπροστά, θα μας κάνει παθιασμένους, οραματιστές, πρωτοπόρους, και περήφανους, για το καλό πάντοτε του Ανθρώπου της Υπαίθρου.

Σάββας Σάββα
Υποψηφιος Πρόεδρος Ενωσης Κοινοτήτων Λεμεσου

skin-ad_2_120x600
skin-ad_1_120x600

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ