Μερικώς συννεφιασμένος ο καιρός και σήμερα ενώ αναμένονται μεμονωμένες βροχές

 Μερικώς συννεφιασμένος ο καιρός και σήμερα ενώ αναμένονται μεμονωμένες βροχές
ads-img-3

Το χαμηλό βαρομετρικό με την ονομασία Αυγή, συνεχίζει να επηρεάζει την περιοχή.

ads_wide

Το βαρομετρικό χαμηλό Αυγή, όπως φαίνεται και σήμερα, συνεχίζει προσωρινά να επηρεάζει την περιοχή, ενώ σταδιακά κινείται νότια και εξασθενεί.

Το απόγευμα, ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και κατά τόπους παροδικά συννεφιασμένος, ενώ αναμένονται μεμονωμένες βροχές αλλά και μεμονωμένες καταιγίδες, αρχικά σε περιοχές στα ανατολικά και στο εσωτερικό και σύντομα σε περιοχές των ορεινών και ιδιαίτερα νοτίως του Τροόδους, αλλά και σε περιοχές στα νοτιοδυτικά και στα νότια παράλια. Στα ορεινά, αναμένεται χιονόπτωση, ενώ τοπικά θα σχηματίζεται παγετός.

Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι και τοπικά μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι γενικά μέχρι λίγο ταραγμένη.

Απόψε, θα παρατηρούνται κατά διαστήματα τοπικά αυξημένες νεφώσεις, οι οποίες αργότερα, αναμένεται να δώσουν μεμονωμένη βροχή στα δυτικά και στα βόρεια παράλια. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, ασθενείς, 3 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη, ωστόσο αργότερα στα δυτικά θα καταστεί λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα κατέλθει γύρω στους 3 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 6 στα παράλια και γύρω στους μείον 2 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά. Στα ορεινά αναμένεται να σχηματιστεί παγετός.

Αύριο, θα παρατηρούνται κατά διαστήματα τοπικά αυξημένες νεφώσεις, οι οποίες αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές, ενώ κατά τις μεσημβρινές ώρες και μετά, δεν αποκλείεται η εκδήλωση μεμονωμένης σύντομης καταιγίδας, κυρίως στα ορεινά αλλά και σε περιοχές στα νοτιοανατολικά. Στα ψηλότερα ορεινά, αναμένεται να πέσει χιόνι.

Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι και παροδικά στα παράλια μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ. Η θάλασσα στα ανατολικά θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη, ωστόσο στα υπόλοιπα παράλια θα είναι λίγο ταραγμένη.

Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 16 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 17 στα παράλια και στους 5 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου αρχικά, τοπικά θα συντηρείται παγετός.

Το Σάββατο αλλά και την Κυριακή, θα παρατηρούνται κατά διαστήματα τοπικά αυξημένες νεφώσεις, οι οποίες αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές και λίγα χιόνια στα ψηλότερα ορεινά. Κατά τις βραδινές και αυγινές ώρες, σε περιοχές του εσωτερικού, ενδέχεται να σχηματιστεί αραιή ομίχλη ή και χαμηλή νέφωση.

Τη Δευτέρα, θα παρατηρούνται περίοδοι με κατά τόπους αυξημένες νεφώσεις, ενώ αναμένονται μεμονωμένες βροχές.
Η θερμοκρασία μέχρι και τη Δευτέρα, δεν αναμένεται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή, για να παραμείνει κοντά και λίγο πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές για την εποχή.

Το ύψος του χιονιού στην πλατεία Τροόδους, κατά την ώρα έκδοσης του δελτίου, ήταν 27 εκατοστά.

skin-ad_1_120x600
skin-ad_2_120x600

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ