Κύμα κακοκαιρίας με χιόνια, καταιγίδες και χαμηλές θερμοκρασίες «σαρώνει» την Κύπρο

 Κύμα κακοκαιρίας με χιόνια, καταιγίδες και χαμηλές θερμοκρασίες «σαρώνει» την Κύπρο

Χαμηλό βαρομετρικό που οργανώνεται νοτιοδυτικά της Κύπρου και θα κινείται πολύ αργά ανατολικά, θα επηρεάζει το νησί μέχρι και την Πέμπτη.

ads_wide

Σήμερα ο καιρός θα είναι κατά διαστήματα κυρίως συννεφιασμένος και αρχικά αναμένονται μεμονωμένες βροχές ή και καταιγίδα, κυρίως στα παράλια, ωστόσο σταδιακά θα σημειωθούν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες.

Στα ψηλότερα ορεινά και πιθανόν τοπικά στα χαμηλότερα ορεινά θα σημειωθεί χιονόπτωση. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη στα δυτικά και στα νότια και λίγο ταραγμένη στα υπόλοιπα.

Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 12 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 16 στα παράλια και γύρω στους 4 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά θα επικρατεί παγετός.

Απόψε ο καιρός θα είναι κατά διαστήματα κυρίως συννεφιασμένος με τοπικές βροχές, ενώ θα σημειωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα παράλια. Τοπικά, κυρίως στα νοτιοανατολικά παράλια, τα φαινόμενα δυνατό πρόσκαιρα να είναι έντονα. Στα ψηλότερα ορεινά και πιθανόν τοπικά στα χαμηλότερα ορεινά αναμένεται να σημειωθεί χιονόπτωση. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί και τοπικά μέχρι ανατολικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και παροδικά τοπικά στα βόρεια παράλια μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι μέχρι λίγο ταραγμένη στα δυτικά και στα νότια και λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη στα υπόλοιπα παράλια, ωστόσο αργότερα στα βόρεια θα καταστεί ταραγμένη.

Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 5 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 8 στα παράλια και γύρω στους μείον 2 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Στα ορεινά και στα ημιορεινά αναμένεται να σχηματιστεί παγετός, ενώ παγετός πιθανόν να σχηματιστεί και σε ορισμένες υπήνεμες περιοχές του εσωτερικού.

Την Τρίτη και την Τετάρτη ο καιρός θα είναι κατά διαστήματα γενικά βροχερός, με τοπικές καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά. Τα φαινόμενα, ενδέχεται τοπικά να είναι παρατεταμένα ή και έντονα.

Την Πέμπτη αναμένονται μεμονωμένες βροχές, μεμονωμένες καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά, αλλά από αργά το απόγευμα ο καιρός βελτιώνεται αισθητά.

Η θερμοκρασία μέχρι την Τετάρτη δεν αναμένεται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή, για να κυμαίνεται πιο κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές, ενώ την Πέμπτη θα σημειώσει μικρή άνοδο.

skin-ad_2_120x600
skin-ad_2_120x600

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ