Κίτρινη προειδοποίηση και σήμερα για μεμονωμένες καταιγίδες

 Κίτρινη προειδοποίηση και σήμερα για μεμονωμένες καταιγίδες

Κίτρινη προειδοποίηση για μεμονωμένες καταιγίδες εξέδωσε την Πέμπτη το Τμήμα Μετεωρολογίας Κύπρου.

ads_wide

Όπως αναφέρεται, μεμονωμένες καταιγίδες αναμένεται να επηρεάσουν κυρίως ορεινές περιοχές και πιθανόν περιοχή του εσωτερικού.

-Οδηγοί προσοχή! Πέτρες στο οδόστρωμα στον δρόμο Απλικίου-Φαρμακά

Προστίθεται ότι η ένταση της βροχής αναμένεται να κυμανθεί μεταξύ 35 και 55 χιλιοστών ανά ώρα, ενώ ενδέχεται να πέσει και χαλάζι.

Η προειδοποίηση ισχύει για το διάστημα μεταξύ 12 μ.μ. και 5 μ.μ., καταλήγει το Τμήμα Μετεωρολογίας.

Aναλυτικά η πρόγνωση του καιρού: 

Ασταθής αέρια μάζα συνεχίζει να επηρεάζει την περιοχή.

Σήμερα, αρχικά ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, παρόλο που τοπικά στα παράλια ενδεχομένως να παρατηρείται αυξημένη χαμηλή νέφωση και αραιή ομίχλη. Σταδιακά όμως, οι νεφώσεις θα αυξηθούν και από το μεσημέρι θα σημειωθούν μεμονωμένες βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά και στο εσωτερικό. Σε καταιγίδα πιθανόν να πέσει και χαλάζι. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί και αρχικά τοπικά νοτιοανατολικοί ως νότιοι, ασθενείς, 3 μποφόρ και αργότερα μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και παροδικά στα νότια παράλια μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη και τοπικά στα νότια το απόγευμα λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 39 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 37 στα βόρεια παράλια, γύρω στους 35 στα νοτιοανατολικά και στα ανατολικά παράλια, γύρω στους 33 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 29 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε ο καιρός θα καταστεί κυρίως αίθριος, αλλά τοπικά αναμένεται να παρατηρούνται παροδικά αυξημένες χαμηλές νεφώσεις, κυρίως στα δυτικά και στα βόρεια παράλια. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως δυτικοί ως βορειοδυτικοί και τοπικά μέχρι βόρειοι, ασθενείς, 3 μποφόρ και η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 25 βαθμούς στο εσωτερικό και στα βόρεια παράλια, γύρω στους 24 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 21 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Παρασκευή, σταδιακά θα αναπτυχθούν νεφώσεις που αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές, κυρίως στα ορεινά και στο εσωτερικό. Το Σάββατο ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ωστόσο τοπικά αυξημένες νεφώσεις που θα παρατηρηθούν μετά το μεσημέρι, πιθανόν να δώσουν μεμονωμένη βροχή, κυρίως στα ορεινά.

Την Κυριακή, προοδευτικά θα εμφανιστούν νεφώσεις που αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές ή και καταιγίδα, κυρίως στα ορεινά το απόγευμα.

Η θερμοκρασία την Παρασκευή δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή, ενώ το Σάββατο θα σημειώσει μικρή πτώση, για να κυμανθεί κοντά στις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Την Κυριακή η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο, για να επανέλθει πιο πάνω από τις μέσες τιμές για την εποχή.

skin-ad_2_120x600
skin-ad_2_120x600

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ