Κίτρινη προειδοποίηση για εξαιρετικά υψηλές θερμοκρασίες σήμερα

 Κίτρινη προειδοποίηση για εξαιρετικά υψηλές θερμοκρασίες σήμερα
ads-img

Εποχική χαμηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή.

ads_wide

Κίτρινη προειδοποίηση για ακραία μέγιστη θερμοκρασία που θα φτάσει τους 40 βαθμούς στο εσωτερικό θα ισχύσει σήμερα, Δευτέρα, σύμφωνα με το Τμήμα Μετεωρολογίας. Η προειδοποίηση έχει ισχύ από χθες Κυριακή στις 21:00 μέχρι και σήμερα στις 17:00.

Η προειδοποίηση του Τμήματος Μετεωρολογίας αναφέρει ότι η ελάχιστη θερμοκρασία στο εσωτερικό, στα νότια και στα ανατολικά παράλια, δεν αναμένεται να πέσει κάτω από τους 26 βαθμούς, ενώ στα δυτικά παράλια η ελάχιστη θερμοκρασία δεν αναμένεται να πέσει κάτω από τους 25.

Προσθέτει ακόμα, ότι σήμερα Δευτέρα η θερμοκρασία σε περιοχές του εσωτερικού αναμένεται να ανέλθει στους 40 βαθμούς.

Αναλυτικά ο καιρός:

Σήμερα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, παρόλο που το μεσημέρι και το απόγευμα θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες νεφώσεις στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν θαλάσσιοι, αρχικά ασθενείς 3 Μποφόρ, για να καταστούν σταδιακά, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ και τοπικά στα νοτιοανατολικά παράλια το απόγευμα, μέχρι ισχυροί, 4 με 5 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 40 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 37 στα βόρεια παράλια, γύρω στους 34 στα νότια και ανατολικά παράλια, γύρω στους 32 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 31 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ενώ αργότερα αναμένεται να σχηματιστεί τοπική ομίχλη και χαμηλή νέφωση, κυρίως στα νοτιοανατολικά. Οι άνεμοι θα καταστούν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί ασθενείς 3 Μποφόρ και αργότερα τοπικά, μεταβλητοί ασθενείς, 2 με 3 Μποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί σταδιακά ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 26 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 25 στα παράλια και γύρω στους 21 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Τρίτη, ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος, ενώ κατά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, νεφώσεις που θα αναπτύσσονται αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές στα ορεινά. Την Τετάρτη και την Πέμπτη, το μεσημέρι και το απόγευμα, αναμένονται μεμονωμένες βροχές ή και καταιγίδα στα ορεινά και σε περιοχές του εσωτερικού. Η θερμοκρασία δεν αναμένται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή την Τρίτη, ενώ μέχρι την Πέμπτη θα σημειώσει μικρή πτώση παραμένοντας πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.

skin-ad_1_120x600
skin-ad_2_120x600

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ