Η Κουμανδαρία, το χωριό Ζωοπηγή και το Iστορικό Mουσείο (ΒΙΝΤΕΟ)

 Η Κουμανδαρία, το χωριό Ζωοπηγή και το Iστορικό Mουσείο (ΒΙΝΤΕΟ)
ads-img-2

Μία συνέντευξη και παρουσίαση από τον Κοινοτάρχη της Ζωοπηγής, Νίκο Καλλή στο Pitsilia Daily.

ads_wide

Θέλοντας κανείς να μάθει για την ιστορία της Κουμανδαρίας στην Κύπρο, θα πρέπει να μεταφερθεί αρκετά χρόνια πίσω και να οδηγηθεί στα γνωστά κουμανταροχώρια στην περιοχή της Πιτσιλιάς.

Βρεθήκαμε στο χωριό της Ζωοπηγής, εκεί όπου σήμερα υπάρχει το μεγάλο Iστορικό Mουσείο της Κουμανδαρίας που αποτελεί ένα από τα στολίδια του χωριού.

Πρόκειται για το παλιό κτήριο της Συνεργατικής Εταιρείας Αμπελουργών της Ζωοπηγής, το παλιό δηλαδή οινοποιείο του χωριού στο οποίο γενιές και γενιές εργάστηκαν σκληρά για την παραγωγή της Κουμανδαρίας.

Ο Κοινοτάρχης της Ζωοπηγής, Νίκος Καλλής, ο οποίος διετέλεσε και ως εκπρόσωπος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Κύπρου στις Βρυξέλλες, μας μίλησε για την ιστορία της Κουμανδαρίας, για την απόφαση δημιουργίας του ιστορικού μουσείου ενώ μας ξενάγησε σε αυτό, περιγράφοντάς μας το κάθε τι!

Πραγματική εντύπωση μας δημιούργησε το γεγονός ότι το σημερινό ιστορικό μουσείο, παρέμεινε το ίδιο ακριβώς με το τότε οινοποιείο με μερικές απλά προσθήκες που έγιναν με την βοήθεια ευρωπαϊκών κονδυλίων.

Παρακολουθείστε ολόκληρη τη συνέντευξη και παρουσίαση:

skin-ad_2_120x600
skin-ad_1_120x600

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ