Η Έλενα Τσολάκη από τον Αγρό ανάμεσα στις 100 κορυφαίες γυναίκες της παγκόσμιας αρχιτεκτονικής

 Η Έλενα Τσολάκη από τον Αγρό ανάμεσα στις 100  κορυφαίες γυναίκες της παγκόσμιας αρχιτεκτονικής
ads-img-2

Η Πιτσιλιά δε φημίζεται μόνο για τα πανέμορφα χωριά και τοπία της, αλλά φημίζεται και για τους υπέροχους και ταλαντούχους ανθρώπους της, αφού εκεί βρίσκονται και οι ρίζες της αξεπέραστης δημιουργικότητας της Έλενας Κ. Τσολάκη.

ads_wide

Η Έλενα Κ. Τσολάκη, ιδρυτικό μέλος και διευθύντρια του αρχιτεκτονικού γραφείου Kyriakos Tsolakis Architects, ένα γραφείο με έδρα την Κύπρο και το Λονδίνο, έχει αναδειχθεί ανάμεσα στις καλύτερες 100 Γυναίκες Αρχιτέκτονες παγκοσμίως, σε ένα πρωτοποριακό νέο βιβλίο που φέρει τον τίτλο «100 Women Architects in Practice», το οποίο εκδίδεται από το Royal Institute of British Architects.

Η σημαντική αυτή αναγνώριση δεν είναι απλά ένας τίτλος, αλλά είναι η απόδειξη της σπουδαιότητας και της επιρροής που έχει η Έλενα στον κόσμο της αρχιτεκτονικής. Και ενώ οι παρουσιάσεις του βιβλίου πρόκειται να γίνουν σε πόλεις του εξωτερικού το 2024, όπως η Νέα Υόρκη, η παρουσία της Έλενας σε αυτό το βιβλίο αποδεικνύει ότι η αρχιτεκτονική, μπορεί να φτάσει σε παγκόσμια επίπεδα αναγνώρισης και επιτυχίας.

Η δουλειά της Έλενας, μαζί με τα αδέρφια της Νικόδημο και Κασσάνδρα που είναι επίσης αρχιτέκτονες, αναδεικνύεται ως ένα παράδειγμα αφοσίωσης στην δημόσια και πολιτιστική αρχιτεκτονική. Τα έργα τους σε απομακρυσμένες ορεινές τοποθεσίες και αστικά κέντρα αναδεικνύουν την κοινωνική τους ευαισθησία και δέσμευση στη βελτίωση της ανθρώπινης ευημερίας και ισότητας.

Με έργα όπως το Εθνικό Αστεροσκοπείο της Κύπρου (Troodos Observatory), ένα από τα τελευταία τους έργα και του ΣΠΑΒΟ του πρώτο ειδικά κατασκευασμένου καταφυγίου κακοποιημένων γυναικών στην Κύπρο, η Έλενα Τσολάκη αποδεικνύει ότι η αρχιτεκτονική μπορεί να είναι πηγή ελπίδας και ανασυγκρότησης για όλο τον κόσμο.

Το βιβλίο «100 Women Architects in Practice» αποτελεί μια απόδειξη της δύναμης της γυναικείας φωνής στον κόσμο της αρχιτεκτονικής και επιβεβαιώνει την αναγκαιότητα της συμμετοχής των γυναικών σε κάθε επίπεδο του τομέα της αρχιτεκτονικής για τη δημιουργία ενός καλύτερου και πιο ισότιμου κόσμου.

 

skin-ad_2_120x600
skin-ad_2_120x600

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ