Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η Ημερίδα για την Ισότητα των Φύλων στο Απεήτειο Γυμνάσιο Αγρού (ΦΩΤΟΣ)

 Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η Ημερίδα για την Ισότητα των Φύλων στο Απεήτειο Γυμνάσιο Αγρού (ΦΩΤΟΣ)
ads-img

Μαθητές και εκπαιδευτικοί από το Απεήτειο Γυμνάσιο Αγρού και Λανίτειο Λυκείο Λεμεσού, ένωσαν δυνάμεις.

ads_wide

Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη σήμερα, Τρίτη 12 Δεκεμβρίου, το Πρόγραμμα Ημερίδας με τίτλο «Ειρήνη. Τίποτ’ άλλο. Ειρήνη» στο Απεήτειο Γυμνάσιο Αγρού, το οποίο διοργανώθηκε σε συνεργασία και με το Λανίτειο Λύκειο Λεμεσού, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, απηύθυναν χαιρετισμούς η Αλεξάνδρα Μαχλαμούζη, Διευθύντρια του Απεητείου Γυμνασίου, η Μυρτώ Πουαγκαρέ, Διευθύντρια Λανιτείου Λυκείου και η Δρ. Κατερίνα Βλαδιμήρου, Εθνική Συντονίστρια του Δικτύου Εταιρικών Σχολείων UNESCO Κύπρου.

Στη συνέχεια, ακολούθησαν οι παρουσιάσεις των σχολείων, που στόχευαν στην ευαισθητοποίηση του κοινού, έχοντας ως επίκεντρο τα «Ανθρώπινα Δικαιώματα και την Έμφυλη Ισότητα».

Ακολούθως, η Επίτροπος Ισότητας Φύλων, Τζόζη Χριστοδούλου, που παρευρέθηκε στην εκδήλωση μετά από πρόσκληση, μίλησε εν μέσω διαλόγου με τους μαθητές για την «Ισότητα των Φύλων και τα έμφυλα στερεότυπα».

Αναφερόμενη, μάλιστα, σε συγκεκριμένα παραδείγματα, όπως η ανισότητα των φύλων στον εργασιακό χώρο και δίνοντας τον λόγο στους παρευρισκόμενους, η κυρία Χριστοδούλου, δημιούργησε έναν εποικοδομητικό διάλογο μεταξύ των μαθητών, δίνοντας τους τροφή για σκέψη και συζήτηση.

Ομιλίες πραγματοποίησαν και καθηγητές του Πανεπιστημίου Λευκωσίας έχοντας ως θέμα τη δημοκρατία και το δημοκρατικό σχολείο. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την Ελένη Κοτζιαμάνη, Εκπαιδευτικό και Λειτουργό του Γραφείου της Επιτρόπου Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού, η οποία αναφέρθηκε στο Βιωματικό Εργαστήρι για τα Δικαιώματα των Παιδιών στην Ειρήνη.

 Δείτε φωτογραφίες του Pitsilia Daily από την Ημερίδα:

 

skin-ad_2_120x600
skin-ad_1_120x600

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ