Έντονα συναισθήματα και αναμνήσεις “ξύπνησε” η εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε για τα 80χρονα λειτουργίας του Απεητείου Γυμνασίου Αγρού (ΦΩΤΟΣ/ΒΙΝΤΕΟ)

 Έντονα συναισθήματα και αναμνήσεις “ξύπνησε” η εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε για τα 80χρονα λειτουργίας του Απεητείου Γυμνασίου Αγρού (ΦΩΤΟΣ/ΒΙΝΤΕΟ)

Από την Ανωτέρα Σχολή Αγρού, στο Απεήτειο Γυμνάσιου Αγρού...80 Χρόνια Ιστορία...

ads_wide

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το πρώτο μέρος των εκδηλώσεων για τα ογδοντάχρονα της λειτουργίας του Απεητείου Γυμνασίου Αγρού στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου στην Λευκωσία.

Στην εκδήλωση έγινε η παρουσίαση του Επετειακού Τόμου “Από την Ανωτέρα Σχολή Αγρού στο Απεήτειο Γυμνάσιο Αγρού” , μια ιστορία 80 χρόνων! 

Η εκδήλωση τελούσε υπό την αιγίδα του Μακαριότατου Αρχιεπισκόπου Νέας  Ιουστινιανής και πάσης Κύπρου κ.κ. Γεωργίου ο οποίος έκανε τον δικό του χαιρετισμό. 

Χαιρέτισαν επίσης την εκδήλωση η διευθύντρια του σχολείου κ. Αλεξάνδρα Μαχλαμούζη και από τον “Εκδοτικό Οίκο Επιφανίου” ο κ. Ηλίας Επιφανίου

Η παρουσίαση του τόμου  έγινε από τον Δρα Κυπριανό Δ. Λούη, τέως Διευθυντή Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης και τον Δρα Κωνσταντίνο Γεωργίου, ερευνητή του Αρχείου Ιστορίας της Ελληνικής Κυπριακής Εκπαίδευσης. Έγινε ακόμη παρουσίαση των ιστορικών εγγράφων που ανευρέθηκαν στο σχολείο από την φιλόλογο κ. Ξανθίππη Βαλανίδου

Την εκδήλωση συντόνισε η Φιλόλογος του σχολείου και υπεύθυνη της έκδοσης Δρ. Σαλώμη Χατζηνεοφύτου. Καταληκτικά, μίλησε με πολύ συγκινητικά λόγια ο Δρ. Ελλάδιος Χανδριώτης, από τους πρώτους εν ζωή απόφοιτους και κατόπιν εκπαιδευτικός στο σχολείο. 

Δείτε το Βίντεο

skin-ad_1_120x600
skin-ad_2_120x600

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ