Έντονα καιρικά φαινόμενα σήμερα – Χιόνια, ισχυροί άνεμοι και βροχές

 Έντονα καιρικά φαινόμενα σήμερα – Χιόνια, ισχυροί άνεμοι και βροχές

Xαμηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή.

ads_wide

Σήμερα, ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και κατά διαστήματα κυρίως συννεφιασμένος, ενώ αναμένονται μεμονωμένες βροχές, κυρίως στα δυτικά.

Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους και τοπικά στα ψηλότερα ορεινά αναμένεται να πέσει χιόνι ή χιονόνερο. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, αρχικά μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ, αλλά σύντομα ισχυροί και τοπικά μέχρι πολύ ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι στα δυτικά και βόρεια παράλια ταραγμένη και τοπικά μέχρι κυματώδης, ενώ στα νότια και τα ανατολικά, λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη και τοπικά ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 17 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 18 στα δυτικά και τα βόρεια παράλια, γύρω στους 19 στα νότια και τα ανατολικα παράλια και στους 5 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινα, όπου τοπικά ενδέχεται να επικρατεί παγετός.

Απόψε, ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος και αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στο δυτικό μισό του νησιού. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους και τοπικά στα ψηλότερα ορεινά αναμένεται να πέσει χιόνι ή χιονόνερο. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ αλλά αρχικά τοπικά στα παράλια, μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. H θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη, αλλά αρχικά στα δυτικά και τα βόρεια, ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 8 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 14 στα δυτικά παράλια, γύρω στους 11 στα υπόλοιπα παράλια και στον 1 βαθμό στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά αναμένεται να σχηματιστεί παγετός.

Το Σάββατο, ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος και αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους και τοπικά στα ψηλότερα ορεινά αναμένεται να πέσει χιόνι ή χιονόνερο. Νωρίς το βράδυ, ο καιρός αναμένεται να βελτιωθεί.

Την Κυριακή και τη Δευτέρα, ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και κατα διαστήματα κυρίως συννεφιασμένος, ενώ δεν αποκλείεται να σημειωθούν μεμονωμένες βροχές.

Η θερμοκρασία το Σάββατο θα σημειώσει μικρή πτώση για να κυμανθεί κοντά στις μέσες κλιματολογικές τιμές, ενώ την Κυριακή θα σημειώσει μικρή άνοδο. Τη Δευτέρα δεν αναμένεται αξιόλογη μεταβολή.

skin-ad_1_120x600
skin-ad_2_120x600

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ