Πραγματοποιήθηκε η εκδρομή στην Αμμόχωστο από το Σωματείο Κυπερούντας

 Πραγματοποιήθηκε η εκδρομή στην Αμμόχωστο από το Σωματείο Κυπερούντας
ads-img

Οι εκδρομές του Σωματείου Κυπερούντας έχουν στόχο την αναψυχή αλλά και την ιστορικη και θρησκευτικη επιμόρφωση όσων συμμετέχουν.

ads_wide

Η συμμετοχή διαφόρων ηλικιών και η αλληλεπίδραση μεταξύ τους ήταν ένας από τους στόχους του Σωματείου Κυπερούντας.

Πραγματοποιήθηκε η εκδρομή από το Θ.Ο.Ι Κυπερούντας αφού το ξεκίνημα έγινε με την πρώτη επίσκεψη στο μοναστήρι του Αγίου Ραφαήλ και Αγίας Μαρίνας στη κοινότητα Ξυλοτύμπου. Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στον Αχυρώνα Λιοπετρίου εκεί όπου θυσιάστηκα τα 4 παλικάρια της ΕΟΚΑ και στο χώρο θυσίας του ήρωα Μοδέστου Παντελή.

Ακολούθως έγινε προσκύνημα στο μοναστήρι του Αγίου Κενδεα και φαγητό στη κοινότητα Βρυσούλες. Τέλος συνέχισαν την επίσκεψη τους στο Εκκλησιαστικό Μουσείο και στο Μουσείο Αγώνος της ΕΟΚΑ στη κοινότητα Σωτήρα, όπου ξεναγήθηκαν από τον Ιερέα της Κοινότητας, πατέρα Γεώργιο ο οποίος είναι 94 χρόνων και υπήρξε αιχμάλωτος στο αγώνα, αφού βασανίστηκε σκληρά από τους Άγγλους κατακτητές.

Αυτό που κράτησαν από την επίσκεψη όπως ανέφεραν ήταν η φράση: “Κρατήστε αναμμένη τη φλόγα της Ελλάδας εκει στα χωριά της Πιτσιλιάς. Εκει όπου ήταν η ψυχή του αγώνα”.

Δείτε τις φωτογραφίες

skin-ad_1_120x600
skin-ad_1_120x600

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ