Εγκαίνια αίθουσας εκθεμάτων στον Αγρό – Κειμήλια και αντικείμενα που χρονολογούνται (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟΣ)

 Εγκαίνια αίθουσας εκθεμάτων στον Αγρό – Κειμήλια και αντικείμενα που χρονολογούνται (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟΣ)
ads-img-3

Μία αίθουσα που ενδυναμώνει την πολιτιστική κληρονομιά του χωριού.

ads_wide

Τελέστηκαν την Κυριακή, 5 Νοεμβρίου 2023, τα Εγκαίνια της αίθουσας εκθεμάτων εκκλησιαστικών κειμηλίων και αντικειμένων λαϊκής τέχνης στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας του Τιμίου Προδρόμου στον Αγρό. Την αίθουσα εγκαινίασαν ο Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας, Ανδρέας Μαυρογιάννης και ο Πρόεδρος του Κοινοτικού Συμβουλίου του Αγρού, Αντώνης Τσολάκης.

Αφορμή, για τη δημιουργία της εν λόγω αίθουσας, στάθηκε σύμφωνα με μέλος της Εκκλησιαστικής Επιτροπής, το γεγονός ότι στο παρελθόν, εντός του ελαιόμυλου, είχαν μαζευτεί διάσπαρτα διάφορα εκκλησιαστικά κειμήλια και αντικείμενα λαϊκής τέχνης, για τα οποία, το Τμήμα Αρχαιοτήτων, απαιτούσε όπως μετακινηθούν.

Έτσι, πάρθηκε η απόφαση δημιουργίας της εν λόγω αίθουσας το 2020, από την Εκκλησιαστική Επιτροπή του Τιμίου Προδρόμου. Τα εκθέματα και αντικείμενα που υπάρχουν, σήμερα εντός της αίθουσας, εμπλουτίστηκαν από συγχωριανούς με την Αλίκη και τον Αλέξανδρο Στεφανή, να δωρίζουν τα περισσότερα απ’ αυτά, συνεισφέροντας έτσι στην όλη προσπάθεια.

Αξίζει να αναφερθεί ότι, η αίθουσα εκθεμάτων εκκλησιαστικών κειμηλίων και αντικειμένων λαϊκής τέχνης είναι αφιερωμένη στην μνήμη της οικογένειας Οικονόμου Παπαχριστοδούλου Αυγουστή και του Δασκάλου Χριστόφορου Παπαχριστοφόρου.

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ του Pitsilia Daily:

 Για τα εγκαίνια, μίλησε το πρωί της Δευτέρας ο Χάρης Παπαχριστοφόρου, μέλος της εκκλησιαστικής επιτροπής, ενόψει σύνδεσης του Pitsilia Daily με την εκπομπή Πρωτοσέλιδο στο ΣΙΓΜΑ:

skin-ad_1_120x600
skin-ad_1_120x600

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ