«Δύσκολες στιγμές» – Επαγγελματίες γεωργοί για το δυνατό χαλάζι που χτύπησε τις καλλιέργειές τους

 «Δύσκολες στιγμές» – Επαγγελματίες γεωργοί για το δυνατό χαλάζι που χτύπησε τις καλλιέργειές τους

Νέες φωτογραφίες που από τις ζημιές που προκλήθηκαν σε καλλιέργειες μετά το χαλάζι που έπληξε χθες Τρίτη, 19/9 τις ορεινές περιοχές.

ads_wide

Σε απόγνωση βρίσκονται οι επαγγελματίες γεωργοί στις ορεινές περιοχές μετά την έντονη χαλαζόπτωση που σημειώθηκε χθες και είχε ως αποτέλεσμα να τους προκληθούν σοβαρές ζημιές στις καλλιέργειές τους.

Με διάφορες αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, οι επαγγελματίες γεωργοί παρουσιάζουν τις ζημιές που έχουν δεχθεί χαρακτηρίζοντας αυτές τις ώρες ως πολύ δύσκολες.

«Αντιμέτωποι με νέα καταστροφή εξαιτίας μίας δυνατής αλλά σύντομης χαλαζόπτωσης που προκάλεσε σημαντικές ζημιές στην αμπελοκαλλιέργεια. Το χαλάζι προκάλεσε σημαντικές ζημιές στα σταφύλια ενώ είναι βέβαιο ότι και οι υπόλοιπες καλλιέργειες στη συγκεκριμένη περιοχή έχουν υποστεί ζημιές.

Δύσκολες στιγμές, δύσκολοι καιροί…Καλή δύναμη σε όλους! Ποτέ μην τα παρατάτε! Ποτέ μην χάνετε την ελπίδα σας!», αναφέρει σε ανάρτησή του το Οινοποιείο Ξενοφώντος για τους αμπελώνες του στην Κυπερούντα.

«Ολοκληρωτική καταστροφή στη γεωργία. Καταστροφή για τους αγρότες. Πυκνή και υπερμεγέθης συνεχής χαλαζόπτωση», αναφέρει ο γεωργός Κυριάκος Αλλαγιώτης, επίσης από την Κυπερούντα.

Το Weather Forecast-ierodiakonou, με ανάρτησή του παρουσιάζει καταστροφές που σημειώθηκαν και στο χωριό Δύμες.

Υπενθυμίζεται ότι, με βάση την πρόγνωση του Τμήματος Μετεωρολογίας Κύπρου, αναμένονται και σήμερα έντονα καιρικά φαινόμενα στα ορεινά.

skin-ad_1_120x600
skin-ad_2_120x600

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ